• «LoL»-seertall slår både rugby og tennis

    Esport vokser og vokser, og nå viser tall at enkelte grener ypper seg med noen av verdens mest populære idretter.

    Publisert 20. august, kl. 10:24

  • For tiden avholdes League of Legends European Championship (LEC), og seertallene er høye. Undersøkelser omtalt av CNN viser at det i snitt er flere i alderen 16–29 som følger med på en spesifikk kamp til enhver tid enn det var i fjorårets Heineken Champions Cup (rugby) og en ikke spesifisert grand slam turnering (tennis).

  • Samme tallknusere har kommet frem til at den gjennomsnittlige LEC-seeren er 23 år gammel - hele 19 år yngre enn den gjennomsnittlige seer av Champions League i fotball. Det får arrangørene til å glede seg over fremtidens utsikter.

  • – Det er utrolig, og en utfordring som får oss til å tenke på det neste - hvordan kan vi fortsette å gi valuta til våre fans, sier Alban Dechelotte i Riot, spillets utgiver, til CNN.

  • Det europeiske ligasystemet foregår i to omganger. En vår-split og en sommer-split. 10 lag skal møte hverandre to ganger, og de seks beste lagene etter 18 kamper møtes i playoff og utslagsrunder. Kjente merkevarer har allerede gått inn idretten. For eksempel har fotballklubben Schalke 04 et lag med i ligaen.

  • Vinneren av sommerens split blir automatisk første-seedet til verdensmesterskapet, som arrangeres hver høst. Rogue gikk seirende ut av grunnspillet, med 13 seiere på 18 kamper. De møter Fnatic i sluttspillets første runde, søndag klokken 17.00.