Skjermbilde fra Manhunt 2. Foto: Rockstar

Rockstar forsvarer seg

(VG Nett) Spillselskapet Rockstar er skuffet over at «Manhunt 2» er bannlyst i Storbritannia. Men de er ikke enige i avgjørelsen, og forklarer her hvorfor.

Rune Fjeld Olsen
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL


Tirsdag offentliggjorde det britiske filmtilsynet (BBFC) at de nekter å klassifisere «Manhunt 2», noe som gjør det ulovlig å selge spillet i Storbritannia.

Les også:Bannlyser Manhunt 2Les også:Manhunt 2-aksjon i USAVGTV:Dette er Manhunt 2

- Vi er skuffet over avgjørelsen til BBFC, sier Rockstar i en skriftlig uttalelse ifølge CVG.com.

- Vi respekterer autoriteten til klassifiseringsmyndighetene og bøyer oss for reglene, men vi er ettertrykklig uenige med denne spesifikke avgjørelsen, sier selskapet videre.

Rockstar har vært forfulgt av kontrovers helt siden de sparket igang den største debatten om vold i spill med sitt «Grand Theft Auto III» for noen år siden.

Det første «Manhunt»-spillet ble også bannlyst i Australia, men dette er første gang det britiske selskapet møter veggen på egen landejord.

- «Manhunt 2» er en underholdningsopplevelse for tilhengere av psykologiske thrillere og horror. Innholdet i spillet er på linje med andre valg innenfor allmenn underholdning for voksne forbrukere, mener Rockstar.

I uttalelsen understreker selskapet at de respekterer personer med andre meninger enn dem om horrorsjangeren og spill. Men de ber også om at meningen til voksne spillere, som spillet er myntet på, blir vurdert.

- Vi mener alle produkter burde bli aldersmerket for å gjøre det mulig for publikum å gjøre informerte valg innenfor det mediet og den kunstformen de ønsker å forbruke, sier Rockstar, som konkluderer:

- Historiene i moderne videospill er like varierte som historiene i bøker, film og TV. Den voksne forbrukeren som kunne tenke seg å spille dette spillet forstår fullt ut at det er snakk om oppdiktet interaktiv underholdning, hverken mer eller mindre.

Rockstar har på ingen måte for vane å forsvare seg offentlig for innholdet i spillene deres. Deres uttalelse om «Manhunt 2»-kontroversen understreker derfor hvor stor denne saken er og kan bli.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder