• Kvinnelige gamere forteller om overgrep

  De siste dagene har flere kvinner i gaming- og streaming-miljøer fortalt historier om overgrep og trakassering, i det som blir kalt bransjens eget #metoo-oppgjør.

  Publisert 26. juni, kl. 14:54

 • Over 70 nye historier har nådd overflaten på diverse sosiale medier, skriver New York Times. Kvinner deler historier om uønsket seksuell oppmerksomhet, trakassering og overgrep. Flere av historiene involverer mannlige streaming-profiler.

 • SheSnaps og Jewles Verne er to av de kvinnelige streamere som har stått frem med sine historier. New York Times har tatt kontakt med én av profilenes som anklages, Lono aka. Say No To Rage, som henviser til sin egen YouTube-video, hvor han kommenterer anklagene.

 • Mange har forsøkt å legge press på plattformene for å få dem til å vie mer oppmerksomhet til problemet. På mandag begynte brukere å rope ut om å arrangere «Twitch Blackout», hvor brukere logget av streaming-tjenesten i protest.

 • Twitch tok trusselen på alvor. Tjenesten skriver nå at de skal jobbe hardt for å få bukt med problemene. Streaming-tjenesten melder på sine sider at de vil blant annet gjennomgå egne rutiner for moderering og innføre strengere regler for utestengning.

  Har du tips om lignende saker? Kontakt journalisten på jonathan@vg.no

Artikkelen er over to år gammel

Mer om

streaming

Miljø

Spill

Overgrep

Gaming

Flere artikler

 1. Sikter mot ny Twitch-rekord - nå har han flest aktive abonnenter

 2. Langer ut mot Twitch: – Alarmerende

 3. Anklager Cuomo for seksuell trakassering: – Jeg kom kvalm på jobb hver dag

 4. Twitch-stjerne funnet død

 5. NRKs gaminghus kritiseres for fyll