HELTINNE: Ashley er bare 13 år (snart 14), men hun er allikevel en tøff og handlekraftig jente. I «Another Code: Two Memories» er hun på leting etter sin far og mor. Den trykkfølsomme skjermen på Nintendo DS passer spillet som hånd i hanske. Foto: Nintendo
HELTINNE: Ashley er bare 13 år (snart 14), men hun er allikevel en tøff og handlekraftig jente. I «Another Code: Two Memories» er hun på leting etter sin far og mor. Den trykkfølsomme skjermen på Nintendo DS passer spillet som hånd i hanske. Foto: Nintendo

Deilige sommerminner

«Another Code: Two Memories»

SPILL

Med eventyrspillet «Another Code: Two Memories», har du fått en svært god grunn til å være i skyggen i sommer også.

Publisert: Oppdatert: 18.07.05 07:20

Kort tid etter landgang, forsvinner først vergen hennes, søsteren til faren, og deretter også den brummende skipperen som tok dem dit.

Dermed er eventyret «Another Code» i gang. Og for et herlig eventyr det er.

Er det noe «Harry Potter»-bøkene har lært oss, er det at barn og unge både tåler og har sansen for skumle historier. «Another Code» er skummelt i massevis, med spøkelser, mordmysterier og den alltid tilstedeværende truslen fra den tilsynelatende øde øya og herskapshuset mye av handlingen foregår i.

Spillbarheten er som snytt rett ut av nesa til de gode gamle pek-og-klikk adventurespillene. Du må løse gradvis mer finurlige gåter ved hjelp av gjenstander du har funnet eller ved å bruke den trykkfølsomme skjermen på Nintendo DS-maskinen på riktig måte.

Sjangeren er i det hele tatt som skapt for Nintendos nye håndholdte maskin. De to skjermene sørger både for å levere interessante oppgaver og for å gi deg god oversikt over det som skjer.

Pluss i boken for at hele spillet kan gjennomføres utelukkende ved hjelp av stylusen også. Perfekt for deg som ligger på magen i sanden med ene hånden under haken.

I første rekke er nok tematikken og gåtene i «Another Code» myntet på yngre spillere. Men det hele er satt sammen på en såpass vellykket måte at også eldre spillere - særlig fans av adventure-sjangeren - vil få mye ut av noen timer i selskap med Ashley.

Nintendo DS begynner i det hele tatt å få momentun nå, etter en noe skuffende lansering. Og med «Another Code: Two Memories», er listen for min del satt et hakk høyere.

RUNE FJELD OLSEN

PS: Spillet er ikke oversatt til norsk, og man trenger god engelskforståelse for å komme videre.

Another Code:
Two Memories

Plattform: NDS
Genre: Eventyr
Alder: 7+
Utvikler: Nintendo
Utgiver: Nintendo
Utgivelse: 24.06.05
Se skjermbilder
Si din mening!
Eksterne lenker:
Infoside
Guider og koder
Flere anmeldelser

Her kan du lese mer om