HELTINNE: Ashley er bare 13 år (snart 14), men hun er allikevel en tøff og handlekraftig jente. I «Another Code: Two Memories» er hun på leting etter sin far og mor. Den trykkfølsomme skjermen på Nintendo DS passer spillet som hånd i hanske. Foto: Nintendo

Deilige sommerminner

«Another Code: Two Memories»

Med eventyrspillet «Another Code: Two Memories», har du fått en svært god grunn til å være i skyggen i sommer også.

Kort tid etter landgang, forsvinner først vergen hennes, søsteren til faren, og deretter også den brummende skipperen som tok dem dit.

Dermed er eventyret «Another Code» i gang. Og for et herlig eventyr det er.

Er det noe «Harry Potter»-bøkene har lært oss, er det at barn og unge både tåler og har sansen for skumle historier. «Another Code» er skummelt i massevis, med spøkelser, mordmysterier og den alltid tilstedeværende truslen fra den tilsynelatende øde øya og herskapshuset mye av handlingen foregår i.

HJERNETRIM: Gjenstander du finner i «Another Code» brukes som regel til å løse forskjellige gåter. Foto: Nintendo

Spillbarheten er som snytt rett ut av nesa til de gode gamle pek-og-klikk adventurespillene. Du må løse gradvis mer finurlige gåter ved hjelp av gjenstander du har funnet eller ved å bruke den trykkfølsomme skjermen på Nintendo DS-maskinen på riktig måte.

Sjangeren er i det hele tatt som skapt for Nintendos nye håndholdte maskin. De to skjermene sørger både for å levere interessante oppgaver og for å gi deg god oversikt over det som skjer.

Pluss i boken for at hele spillet kan gjennomføres utelukkende ved hjelp av stylusen også. Perfekt for deg som ligger på magen i sanden med ene hånden under haken.

I første rekke er nok tematikken og gåtene i «Another Code» myntet på yngre spillere. Men det hele er satt sammen på en såpass vellykket måte at også eldre spillere - særlig fans av adventure-sjangeren - vil få mye ut av noen timer i selskap med Ashley.

Nintendo DS begynner i det hele tatt å få momentun nå, etter en noe skuffende lansering. Og med «Another Code: Two Memories», er listen for min del satt et hakk høyere.

RUNE FJELD OLSEN

PS: Spillet er ikke oversatt til norsk, og man trenger god engelskforståelse for å komme videre.

Another Code:
Two Memories

Plattform: NDS
Genre: Eventyr
Alder: 7+
Utvikler: Nintendo
Utgiver: Nintendo
Utgivelse: 24.06.05
Se skjermbilder
Si din mening!
Eksterne lenker:
Infoside
Guider og koder
Flere anmeldelser

5 av 6

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder