- PlayStation 4 kan spille bruktspill

Sony dreper ryktet alle var redde for.

Joachim Froholt (gamer.no)
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL
Gamer.no - Spill er kultur

I natt ble PlayStation 4 avslørt, og et av de store spørsmålene vi fikk svar på var om konsollen kan spille bruktspill eller ikke. Tidligere har det vært mye usikkerhet om hvorvidt den neste konsollgenerasjonen vil benytte seg av en innebygd sperre som låser spill til individuelle profiler eller konsoller.

Killzone: Shadow Fall - forhåpentligvis kan vi selge det videre om det ikke er gøy.

Det har blant annet blitt røpet at flere spillselskaper ønsker en bruktspillsperre, som hindrer folk i å kjøpe og spille brukte spill.

En slik funksjon ser det imidlertid ikke ut til at PlayStation 4 får. Eurogamers Tom Bramwell spurte Sony Worldwide Studios-sjef Shuhei Yoshida om konsollen vil blokkere bruktspill.

Avkrefter ryktene

- Kundene forventer det [å kunne selge spill videre]. De kjøper et spill i fysisk form, og de ønsker å kunne bruke det uansett hvor de er, ikke sant? Det er det jeg forventer, svarte Yoshida.

På direkte spørsmål om Sony vil gjøre noe for å hindre folk i å selge spill videre, svarte Yoshida:

- Du kan spille brukte spill på PS4. Høres det greit ut?

Tidligere har det kommet frem at Sony har patentert et system som «låser» disker til den maskinvaren de først brukes i, men Bramwell skal ha snakket med flere folk som sa at det aldri var planen å inkludere en slik funksjon på PlayStation 4.

Ikke populært hos spillutviklere

De som er glade i bruktspill vil nok likevel få en stadig vanskeligere situasjon. Stadig flere spillselskaper satser på tettere online-integrering, og oppfordrer spillere til å bruke koder man får i spillesken for å låse opp ekstra innhold. EA slapp tjenesten «Online Pass», som gjør et kraftig framstøt mot brukspill.

Interessert i mer informasjon om Sonys nye spillkonsoll?

Her er alle detaljene fra Playstation 4-lanseringen (Gamer.no)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder