JUKSESKANDALE: Flere spillere i e-sportligaen Telenorligaen har innrømmet omfattende juks. NB! Bildet viser en fransk e-sport-turnering i 2017. Foto: JEFF PACHOUD / AFP

Gamer.no: Omfattende juks i spill-liga

Flere spillere innrømmer omfattende og systematisk juks i gaming-liga med store pengepremier.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Telenorligaen er et divisjons- og sesongbasert seriespill i esport i regi av gamer.no. Forskjellige lag deltar i turneringen med forskjellige spill, som Counter Strike, StarCraft og League of Legends. Premiepotten i 2017 var på 450.000 kroner.

Nå rystes ligaen av en omfattende juks-skandale, skriver Gamer.no. Spillere skal ha brukt lydjuks, slik at de fikk lydsignaler når de siktet i nærheten av en motstander gjennom vegger eller røykgranater. På sin egen PC hadde de tilgang på flere juksesystemer, skriver nettstedet.

les også

Åpner for dataspilling som OL-gren

Leder i Telenorligaen, Tor-Steinar Nastad Tangedal, bekrefter jukset:

– Vi har fått en innrømmelse og vi vil i arbeidsdagene fremover jobbe med å innhente dokumentasjon, kartlegge omfanget og finne ut hvilke konsekvenser dette får for de involverte. Det kommer en grundig redegjørelse fra oss neste uke, sier han til nettstedet.

les også

Ekspertens beste råd: Slik hamler du opp med Counter Strike-eliten

Pluss content

«Entelechy» er ett av lagene som har hatt spillere som har innrømmet juks. Eier Bjørn Kjetil Stangeland sier klubben ikke hadde noe mistanke om juks.

– Det er en hjerteskjærende nyhet å få vite at fire personer har løyet oss rett i trynet i flere måneder. Vi trodde på dem igjen og igjen, sier han til gamer.no.

Foto: ED SYKES / X03816

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder