• 14 år gamle Anders sjokkerer FIFA-verden

  Lite er så frustrerende som å tape i FIFA mot en fremmed over nettet, og mang en kontroll har fått kjørt seg når det koker over. Det vet fenomenet Anders Vejrgang (14) fra Danmark lite om. Han taper nemlig ikke.

  Av Jonathan Falk
 • Vejrgang spiller FIFA profesjonelt for den tyske klubben RB Leipzig, og er i ferd med å skrive seg inn på stjernehimmelen. På 270 kamper i spillmodusen FUT Champions (ukentlige online-turneringer) har han fremdeles ikke tapt. Man har for lengst begynt å omtalte dansken som én av verdens beste.

 • Søndag kveld så tusenvis av Twitch-seere på at tok seier nummer 270 på rappen. Lørdag slo han også blant annet profilen Harry Hesketh (bildet). Det ble ikke like godt mottatt av alle.

 • For Vejrgang mottar en del hets for sin suksess, også under matchen mot Hesketh. Så mye at sistnevnte faktisk gikk ut på Twitter og tok 14-åringen i forsvar. – Hvis du skriver en genuint hatefull melding til en 14-åring som gjør det han liker, og som er god i FIFA, så er du ei f***e, ferdig snakka, skrev Hesketh.

 • 14-åringen vet likevel å si ifra. Da han søndag kveld avgjorde sin 267. seier kom han med meldinger som «quiet, haters» og «shh, I can’t hear you». Selvtilliten er det med andre ord ingenting i veien med.

 • Paradoksalt nok er ikke Vejrgang gammel nok til å delta i profesjonelle FIFA-turneringer, som har en aldersgrense på 16 år. Det spørs likevel om ikke han har litt å bidra med når han har fått to år til å utvikle seg ytterligere.

Mer om

FIFA

Twitch

RB Leipzig

Forsvar

Twitter

Danmark

Flere artikler

 1. Hovlands utrolige reise – fra amatør til verdensstjerne på to år

 2. Hovland på delt femteplass i PGA-avslutningen – sikret nesten 20 millioner kroner

 3. Hovland jakter historisk seier: – Kanskje det råeste han har gjort

 4. Ruud røk mot Rublev i semifinalen i Monte Carlo – skjelte ut seg selv underveis

 5. Hovland med superspill i Dubai – kjemper om ny seier