Hovedinnhold

Helle Vaagland: - Folk syns jeg ruler

Gjorde seg «ulekker», ble VG-forside

PANGSTART PÅ TWITTER: Torsdag ettermiddag la NRK-programleder Helle Vaagland ut dette bildet i sin første Twitter-melding. Stuntet er ment som et spark til blant andre Marianne Aulie og Demi Moore. Foto: Privat/Twitter
PANGSTART PÅ TWITTER: Torsdag ettermiddag la NRK-programleder Helle Vaagland ut dette bildet i sin første Twitter-melding. Stuntet er ment som et spark til blant andre Marianne Aulie og Demi Moore. Foto: Privat/Twitter
(VG Nett) Da NRK-programleder Helle Vaagland (40) kom på jobben fredag morgen ble hun møtt med hyllest og gapskratt.

Denne saken handler om:

Programlederen for NRKs nye kunstflaggskip Nasjonalgalleriet la ut et bilde av seg selv i undertøy på Twitter - og havnet på forsiden av Norges største avis.

Reaksjonene fra publikum har vært mange, og utelukkende positive.

- Jeg har blitt hyllet overalt i dag, sier Helle Vaagland til VG Nett.

VGTV:Se den heftige diskusjonen mellom Aulie og Vaagland

Bildet var Vaaglands debut på nettsamfunnet Twitter. Hun postet undertøysbildet - som er tatt på NRKs personaltoalett - etter at kunstner Marianne Aulie publiserte et portrett der hun poserer sexy med neddratt trusestrikk og innsugde kinn.

I motsetning til Aulie har Vaagland forsøkt å fremheve ekstra bilringer.

- Det renner inn med meldinger på Twitter, mail og telefon. Alle syns det er kult, og sier at jeg ruler. For meg er det en bekreftelse på at bilder av helt vanlige damekropper er for sjeldne i media når de vekker såpass sterke reaksjoner. Vanligvis er normale kropper sensurert bort. Det er bare plass til perfekte kropper i mediene, sier hun.

VG Nett-seier

Vaagland forteller at bildet på førstesiden av VG har ført til gapskratt blant kolleger i NRK.

Også mange andre gleder seg over kulturjournalistens utradisjonelle Twitter-stunt:

En avstemming på VG Nett der over 8000 hadde sagt sin mening fredag morgen, viser at over 56 prosent foretrekker Vaaglands bilde framfor trusebildene av Demi Moore og Marianne Aulie.

- Jeg ble møtt med krampelatter på jobben. Det er noe med det bildet som gjør at alle ler seg i hjel, forteller NRK-profilen.

HELLE OVER HELE: Helle Vaagland hadde ikke trodd hun skulle pryde forsiden på Norges største avis da hun la ut et bilde av seg selv i bare undertøy på Twitter. Foto: Faksimile/VG
HELLE OVER HELE: Helle Vaagland hadde ikke trodd hun skulle pryde forsiden på Norges største avis da hun la ut et bilde av seg selv i bare undertøy på Twitter. Foto: Faksimile/VG

- Var du forberedt på å havne på forsiden av VG da du la ut bildet på Twitter i går?

- Jeg tenkte at bildet skulle få en del oppmerksomhet, men så for meg småsaker bak i avisene. Jeg er fortsatt så naiv at jeg ikke klarer å se for meg at det skal havne på forsiden av Norges største avis. Det var litt sjokkartet, sier Vaagland.

- Ulekker

Hun fikk vite om førstesideoppslaget fredag morgen da en venn sendte tekstmelding med MMS-bilde av VG i et avisstativ.

- Da lo jeg veldig høyt, sier Vaagland.

- Som de fleste andre damer prøver jeg å gjøre meg like fin som de andre. Denne gangen fikk jeg lyst til å gjøre det motsatte. Jeg fikk lyst til å gjøre meg ulekker. Hvis det viser seg at VG Netts lesere liker det, forteller det meg at de identifiserer seg med en helt vanlig damekropp som for en gangs skyld ikke prøver å være deilig, sier hun.

- Frigjørende

- Jeg tror dette virker frigjørende på andre damer, noe Demi Moore og Marianne Aulie påberoper seg, men som jeg egentlig tror har motsatt effekt. Når de eneste damene som presenterer seg i undertøyet holder inn magen og lager trutmunn, sender man en beskjed til andre damer om at de ikke er bra nok som de er. Jeg har tydeligvis gjort det motsatte for det hagler inn med hyllest, sier hun.

- Dette var din første Twitter-melding. Kommer du til å følge opp?

- Det har jeg ikke hatt tid til å tenke på ennå. Det har vært for mange intervjuer, sier Vaagland.

Elisabeth Skarsbø Moen:Herlige Helle!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys