Hovedinnhold

Skifter navn

Nå vil Espen Thoresen også hete Takkskalduha

UTVIDER NAVNET: Espen Thoresen Hværsågood utvider navnet med; Takkskalduha Foto: STIAN LYSBERG SOLUM
UTVIDER NAVNET: Espen Thoresen Hværsågood utvider navnet med; Takkskalduha Foto: STIAN LYSBERG SOLUM
Radiokjendis Espen Thoresen Hværsaagod gjør det igjen. Nå utvider han etternavnet med «Takkskalduha».


- Nå har folk ropt «Hværsaagod» til meg i lange tider. Nå håper jeg at folk kan si «Takkskalduha», så kan jeg si «Hværsaagod». Rollene blir snudd, og nå føler jeg at jeg har takket nok, sier radiokomikeren Espen Thoresen Hværsaagod (46) til VG.

I to år har komikeren hatt etternavnet «Hværsaagod», og samtidig har han vært programleder for «Thoresen, vær så god!» på NRK P1.

Nå har han meldt overgang til Kanal 24, og førstkommende mandag er han klar med det nye programmet «Hværsaagod, vær så god» som skal gå mandag til torsdag fra klokken 11.00 til klokken 13.00.

Avlangt bankkort

- Kanal 24 kommer til å bli på størrelse med P1 i løpet av kort tid. Men det er ikke på grunn av revolusjon, men av ren kvalitet. Jeg skal dø ved selvskudd hvis vi ikke har minst 25 prosents markedsandel i løpet av tre uker, sier han.

Radiokjendisen sender søknaden om navneendring like over helgen, og mandag får han også besøk i studio av saksbehandleren fra Justisdepartementet som godkjente hans forrige navnestunt.

- Det er ingen begrensning på antall etternavn. Jeg mener at en naturlig konsekvens av at jeg fikk hete «Hværsaagod», er at jeg får lov til å hete «Takkskalduha» også. Målet med det lange navnet er å få avlange bankkort. Det er det jeg vil ha, sier han.

Ikke nok sendetid

- Men du frykter ikke det lange navnet?

- Nei, jeg synes det er passe. Tenk på hva kongehuset holder på med! Jeg håper navnet kan høres ut som en lang samtale, en dialog, sier Espen Thoresen Hværsaagod (snart også Takkskalduha).

Når Thoresen Hværsaagod starter opp på Kanal 24, har han også med seg Jon Toseth, som har vært komikerens makker på NRK. Duoen jobbet sammen i «Thoresen, vær så god!» på NRK P1, og ifølge Espen Thoresen Hværsaagod er avskjeden med statskanalen udramatisk.

- Jeg følte jeg ikke fikk nok sendetid. Jeg vil ikke si noe stygt om NRK, for en dag skal jeg kanskje tilbake. Men jeg synes det er spennende å være på en liten kanal for å se om du kan bidra med noe, sier 46-åringen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys