Hovedinnhold

«Skal vi danse»-Nadya: - Jeg må amme i pausene

** Trente vekk 11 kilo etter fødselen
** Se hvem som skal svinge kjendisene på parketten i år

NYBAKT MOR: Nadya Khamitskaya (29) vil ta med seg sønnen Léon Mathias Khamitsky (5 måneder) på jobb når hun til høsten er aktuell i «Skal vi danse» på TV2. I bakgrunnen er pappa og VG-journalist Mads A. Andersen. Foto: Privat
NYBAKT MOR: Nadya Khamitskaya (29) vil ta med seg sønnen Léon Mathias Khamitsky (5 måneder) på jobb når hun til høsten er aktuell i «Skal vi danse» på TV2. I bakgrunnen er pappa og VG-journalist Mads A. Andersen. Foto: Privat
(VG Nett) Nadya Khamitskaya (29) håper ikke sønnen Léon Mathias (5 måneder) gulper på gallakjolene når hun må amme i «Skal vi danse»-pausene.

Den nybakte moren forteller at hun kommer til å ha med seg sin førstefødte både på danseøvingene og konkurransekveldene når programmet går i gang til høsten.

- Det blir nok amming i kulissene. Jeg må sikkert ta i bruk pausene. Jeg håper bare at han ikke kommer til å gulpe på alle kjolene mine, sier Nadya Khamitskaya, som selv jobber som kjoledesigner for klesmerket Venti Uno.

Danseproffen fikk lille Léon Mathias med VG-journalist Mads A. Andersen i mars. Siden da har hun jobbet knallhardt for å komme tilbake i form.

- Jeg er i superform nå, men var det egentlig to dager etter fødselen også. Jeg fikk jo ikke trene noe før etter seks uker. Derfor har det blitt mye løping i det siste. Jeg gikk opp ti kilo før fødselen, men har tatt av meg 11 siden da, sier hun når VG møter henne og de ti andre danserne som til høsten skal få hver sin kjendis de skal trene opp i «Skal vi danse» på TV2.

- Skal Leon Mathias bli danser da?

- Han var jo i magen min forrige sesong, så han har jo kjennskap til de fleste danse-stiler allerede, sier hun med et smil.

Engmark og Flo

I 2010 vant Nadya konkurransen som partneren til Åsleik Engmark, mens hun i 2011 danset med NRK-profilen Noman Mubahir. Hun har tidligere også danset med Tore-André Flo og «Charter-Svein». Selv om hun ikke vet hvilken kjendis hun skal instruere denne sesongen, har hun en klar formening om hvordan vedkommende bør være.

- Jeg håper at jeg får en dansepartner med et sterkt vinnerinstinkt og som finner masse glede i å ha det litt vondt. En som har som mål å vinne, en som vil følge mine instruksjoner og en som vil gi jernet hver dag, sier hun.

Ønskeliste

I tillegg til Nadya, er også Tom Erik Nilsen (26) tilbake på dansegulvet til høsten. Han var sist med i 2010, og har tidligere blitt koblet til skjønnheter som Tone Damli Aaberge, som han danset med i 2006, og Rachel Nordtømme. Bergenseren aner foreløpig ikke hvilken kjendis han skal instruere til høsten, men har to navn øverst på ønskelisten:

- Mette-Marit og Cheryl Cole, sier han spøkefullt.

Også ekteparet Lars Alexander Wiulsrud (26) og Elena Bokoreva (26) er tilbake på parketten etter en pause i fjorårets sesong. Etter fem sesonger har Lars sett seg lei av at kona hvert år kommer lengre enn han i konkurransen.

- Målet er jo å vinne, men det er hadde vært en stor seier bare det å komme lengre enn Elena i år. Men nå har jeg egentlig gitt opp, sier han og ler.

Harde konkurrenter

Elena, som vant konkurransen sammen med Carsten Skjelbreid i 2009, innrømmer at de ser på hverandre som harde konkurrenter på skjermen.

- Vi er jo blitt vant til å være konkurrenter i «Skal vi danse». Derfor er vi venner når vi er hjemme, ikke på jobb, humrer hun.

Carsten Skjelbreid og Kathrine Moholt skal lede neste sesong av det populære programmet. Spekulasjonene om hvem som skal svinge seg på parketten er allerede godt i gang, og navn som Lillian Müller (60), Hanne Sørvaag (32) Mira Craig (29) og stavhopper Cathrine Larsåsen har blitt nevnt som kandidater.

Først lørdag blir det klart hvem som skal delta.

Her er proffdanserne i årets «Skal vi danse»

KLARE FOR PARKETTEN: Disse danserne skal instruere hver sin kjendis i høstens «Skal vi danse» på TV2. Jenter fra venstre: Maria Sandvik(30), Nadya Khamitskaya(29), Marianne Sandaker(24), Tone Jacobsen(32), Elena Bokoreva Wiulsrud(26) og Olga Divakova(24). Gutter fra venstre: Glenn Jørgen Sandaker (27), Lars Alexander Wiulsrud (26), Tom Erik Nilsen (26), Egor Stalion Filipenko(25) og Calle Sterner (23). Foto: Trond Solberg/VG
KLARE FOR PARKETTEN: Disse danserne skal instruere hver sin kjendis i høstens «Skal vi danse» på TV2. Jenter fra venstre: Maria Sandvik(30), Nadya Khamitskaya(29), Marianne Sandaker(24), Tone Jacobsen(32), Elena Bokoreva Wiulsrud(26) og Olga Divakova(24). Gutter fra venstre: Glenn Jørgen Sandaker (27), Lars Alexander Wiulsrud (26), Tom Erik Nilsen (26), Egor Stalion Filipenko(25) og Calle Sterner (23). Foto: Trond Solberg/VG


Marianne Sandaker (24). NM-sølv og bronse i dans. Vant i 2011 med Atle Pettersen.

Olga Divakova (24). Vært på det norske landslaget i dans. Har tidligere deltatt i programmet med Einar Gelius og Rune Larsen.

Elena Bokoreva Wiulsrud (26). Fem ganger norgesmester i voksen elite latin. Vant programmet med Carsten Skjelbreid i 2009.

Egor Stalion Filipenko (25). Ni ganger norgesmester i dans. Har tidligere deltatt med Jenny Skavlan, Elin Tvedt, Aylar Lie og Kari Traa.

Maria Sandvik (30). Norgesmester i standarddans. Vant «Skal vi danse» med Tshawe Baqua i 2007.

Lars Alexander Wiulsrud (26). Norgesmester seks ganger. Fem av disse han vunnet med kona Elena. Har tidligere deltatt med Siri Kalvig, Ellen Arnstad, Andrine Flemmen og Inger Lise Hansen.

Nadya Khamitskaya (29). VM-finalist, åtte ganger hviterussisk mester, fire ganger norgesmester. Vant «Skal vi danse» i 2010 med Åsleik Engmark.

Tom-Erik Nilsen (26). Norgesmester i standard-, latin- og 10-dans. Vant «Skal vi danse» sammen med Lene Alexandra Øien i 2008.

Calle Sterner (23). Svensk mester i dans. Er første gang han deltar i «Skal vi danse» i Norge. Deltok i den svenske versjonen av programmet hvor han danset med Hannah Graaf og Molly Nutley.

Glenn Jørgen Sandaker (27). Norgesmester i standard-, latin- og flerdans. Vant superfinalen i «Skal vi danse» i 2008 sammen med Mona Grudt.

Tone Jacobsen (32). Norgesmester i proff standarddans. Deltar for første gang i «Skal vi danse».

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys