Hovedinnhold

Tooji: - Myndighetene må bryte med romfolkets livsstil

Artisten mener tiggerforbud er en del av løsningen

BERGEN (VG Nett) Artist og tidligere barnevernsarbeider Tooji Keshtkar (25) mener romfolkets barn bør slippe å være vitne til tiggingen.

Denne saken handler om:

Onsdag kveld står den tidligere GP-vinneren Tooji Keshtkar på scenen i Bergen, som er siste stopp på VG-lista-turneen. Siden har var med i Grand Prix har Tooji sluttet i barnevernet og fått ny jobb i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet. Nå engasjerer han seg sterkt i debatten om romfolket.

- Jeg føler at det er helt feil å bare stable romfolket bort på et sted. Vi går ikke til kjernen av problemet, som er at dette er en organisert virksomhet og en livsstil. Ved å bare plassere dem på et nytt område gjør man problemet verre, mener den engasjerte artisten.

BAKGRUNN: Kommunen sender barnevernet på befaring i romleiren

- Helt på trynet

Han er særlig oppgitt over at det bor barn i den mye omtalte leiren på Årvoll. Tooji er bosatt i Oslo, og har selv registrert at også barn blir tatt med ut på gaten, hvor de blir vitne til at foreldre eller andre slektninger tigger.

- De tar med barna sine på tigging, og det er helt på trynet. Hvordan skal de klare å begynne å tjene penger på en annen måte, når de har vokst opp med at tigging er helt ok? spør Tooji og legger til at regjeringen bør se etter alternative løsninger for å få romfolket vekk fra gatene.

VGTV: Se VG-lista live fra Bergen her!

- Må ikke støtte livsstilen

- De må gi dem en annen måte å tjene penger på i stedet for å støtte opp under den gjeldende livsstilen. Derfor er jeg for forslaget om å forby tigging. Å godta en sånn livvstil gjør det bare verre for barna deres, sier Tooji til VG.

LES OGSÅ: Tre av fire vil ha tiggerforbud

Som barnevernsarbeider har Tooji blitt kjent med og jobbet med mange vanskeligstilte ungdommer og barn. Nå føler han det er myndighetenes ansvar å sikre romfolkets barn en bedre hverdag.

- Jeg er enig med Jens Stoltenberg i at man ikke skal hate andre mennesker, men man kan også bli for naiv. I dette tilfellet må man bryte livsstilen de har. Det må rett og slett til, slår Tooji fast.

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys