Hovedinnhold

Lene Alexandra syk etter «Skal vi danse»: Flyttet inn hos moren

* Psykologhjelp har vært viktig
* Vil ikke ha kjæreste og barn

VENNER FOR LIVET: Lene Alexandra Øien fant støtte i moren Nina Øien da hun ble syk etter «Skal vi danse»
VENNER FOR LIVET: Lene Alexandra Øien fant støtte i moren Nina Øien da hun ble syk etter «Skal vi danse»
Plateaktuelle Lene Alexandra Øien (30) måtte flytte inn til moren sin, ta seg to arbeidsfrie år og få grundig psykologhjelp etter seieren i «Skal vi danse». Nå er hun tilbake.

Denne saken handler om:

- Jeg fikk jo platekontrakt rett etter jeg vant «Skal vi danse» i 2008, men det var helt nødvendig å finne meg selv før jeg kunne finne ut hvilken musikk det var jeg skulle lage. Jeg gjorde alt for at absolutt alle skulle like meg. Jeg trodde bare jeg var deprimert og tom for energi, jeg, men det var en psykolog som gjorde meg oppmerksom på at jeg var utbrent, sier Lene Alexandra Øien til VG.

30-åringen er aktuell med EP-en «Try to catch me», som er et resultat av et over tre års samarbeid med Sony Music. Resultatet beskriver hun som «gamle jazztoner med en mer moden stemme».

Les VGs anmeldelse av Lene Alexandras «Try to catch me»: - Helt uten mål og mening

Ifølge 30-åringen er inspirasjonen tungvektere som Radka Toneff og Diana Krall. Det har vært en lang og hard kamp mot utgivelsen - og Lene har flere ganger gitt opp drømmen om eget album.

- Psykologhjelp var veldig viktig for meg for å bli bedre. Jeg var jo ikke klar over at jeg var syk, men jeg hadde absolutt ingen energi og var ikke kreativ i det hele tatt. Det var ikke før i 2011 jeg begynte å bli bedre. Jeg valgte å bo hos moren min i årene etter «Skal vi danse», og hadde ikke mulighet til å jobbe så mye. Men det var ikke bare «Skal vi danse» som gjorde meg syk. Det var et resultat av flere faktorer, forteller Lene Alexandra til VG.

I mellomtiden var hun likevel med i «Melodi Grand Prix» andre TV-prosjekter. Men til tross for et blankpolert pop-image har ikke alltid stått like bra til under overflaten.

I «Melodi Grand Prix» fremsto Lene som norges svar på Marilyn Monroe med låten «Sillycone Valley».

NY STIL: Lene Alexandra satser på jazz inspirert av tungvekterne Radka Toneff og Diana Krall - fem år etter at hun slo igjennom med puppepop-låta «My boobs are OK».
NY STIL: Lene Alexandra satser på jazz inspirert av tungvekterne Radka Toneff og Diana Krall - fem år etter at hun slo igjennom med puppepop-låta «My boobs are OK».


- Jeg angrer ikke på at jeg var med i «Melodi Grand Prix», men jeg var syk da jeg var med. Jeg valgte å bo hos moren min i årene etter «Skal vi danse». Det var nødvendig.

- Ble du medisinert?

- Nei, det er jeg imot. Jeg brukte tid og ble sakte men sikkert bedre, forteller Lene Alexandra.

Les også: Lene Alexandra: - Derfor går jeg til psykolog

Lenes mamma er Nina Øien (50) var kun var 20 år gammel da Lene Alexandra kom til verden. Da datteren bestemte seg for å satse på en musikkarriere i Oslo, flyttet mamma Nina med henne fra hjembyen Trøgstad hvor Lene er vokst opp. Siden den gang har de to vært bestevenner.

- Mamma har vært «my rock» gjennom hele livet. Uten henne hadde jeg vært fryktelig stusselig, tror jeg. Hun er like frisinnet som meg, og har støttet meg gjennom alt jeg har gjort. Nå begynner hun dessuten og skjønne hvordan denne bransjen fungerer, og forteller meg alltid at alt går bra hvis selvtilliten min svikter. Hun har vært viktig for å få meg opp på beina igjen, sier hun.

- Du sa i 2009 at du ville satse på å lage musikk i «Lady GaGa»-land?

- Jeg har vært forvirra. Ha-ha. Jeg trodde jeg skulle satse på både det ene og det andre. Først tenkte jeg å gå for en norsk «Lady GaGa»-stil. Så var det noen som mente jeg burde gjøre rock, mens andre mente country. Etter hvert begynte jeg å gå på en del konserter for å finne ut hvilken musikks om var meg.

Til slutt falt valget på produsenten Arnstein Roch Øverland fra Holmestrand.

- Han er en eldre, rolig og bedagelig mann, som ikke kjente til meg fra før. Så det som skjedde var at han så meg, og ikke den medieskapte Lene-versjonen. Så jeg takket ja til å gi det en sjanse, og jeg synes resultatet ble kjempebra. For jeg må jo innrømme at jeg har gitt opp flere ganger underveis, smiler hun.

- Noen vil kanskje innvende at du ikke har nok tyngde og livserfaring til å synge jazz?

- Jeg følger ikke alle de uskrevne reglene for valg her i livet, og jazz er det som falt naturlig for meg. Det er ikke noe rart i det i det hele tatt, og selv om jeg utleverer meg selv ganske mye i media og på Twitter, så er det veldig mye folk ikke vet om meg. Kanskje folk vet 20 prosent om meg. Jeg synes jeg er ganske mystisk, jeg. He-he.

30-åringen har nå vært singel en god stund. Hun har ikke planer om å finne seg noen mann med det første. Lene Alexandra fortalte i fjor til VG at hun har planer om å leve et liv uten barn.

Les også: Lene Alexandra vil ikke ha barn

- Huff, jeg vil først og fremst være fri, og ikke ha meldeplikt. Dessuten skjønner jeg ikke hvordan folk som jobber har tid til kjæreste. Nei, vi får se. Kanskje jeg får meg kjæreste når jeg blir 50 år eller noe, smiler hun.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys