Hovedinnhold

Ari hyllet Zwart

Slo seg løs på filmfest - Märtha holdt seg hjemme

FREDRIKSTAD (VG) Fredag mistet prinsesse Märtha Louise sin fadder, kjære «onkel Mulle». I går hyllet Ari Behn sin kompis Harald Zwart - alene.

Denne saken handler om:


Av JOHN KRISTIAN STRAND OG KNUT EIVIND STRAUME

Ari var over seg av begeistring under «Agent Cody Banks»-premièren i går kveld. Uthvilt - og langt fra søvnløs - slo den nybakte babypappaen seg løs på filmfest sammen med lillebroren Espen.

- Det er forbausende hvor fort man blir vant til det. Hvor fint det har gått, sa Ari om rollen som småbarnspappa, fire dager før den store barnedåpen i Slottskapellet. Mindre frydefull var han ikke i beskrivelsen av Harald Zwarts nye, ungdommelige actionkomedie.

- Et mesterverk

- Harald, du har begått et mesterverk i sin genre, jublet Ari om bord i båten som tok premièrekjendisene fra kinovisningen i Fredrikstad sentrum til den store hagefesten i Gamlebyen.

- Takk, takk, svarte Harald Zwart, før Ari tok en lynanalyse av filmens inspirasjonskilder scene for scene.

- Det er gøy å se en europeer kaste seg over en typisk amerikansk filmgenre, og virkelig slå seg løs i leketøysbutikken, fortsatte Ari, henvendt til VG, som var med om bord etter premièrevisningen. 888 tilskuere i seks saler så «Agent Cody Banks» på Fredrikstad kino i går. Etterpå var minst like mange samlet til festen ved Tøyhuset i Gamlebyen.

- Fantastisk, sa Harald Zwart til arrangør Hege Dehli før middagen i går.

Gjestene fikk oppleve middelalderkostymer og fakirkunst. Og kjendisfaktoren var stor. Folk som a-ha-gutta Magne Furuholmen og Morten Harket (med baby!) var på plass. I tillegg kunne man skue folk som «Idol»-dommer Jan Fredrik Karlsen, Bård Tufte Johansen, Elin Tvedt, Kristian Valen, Aune og Vebjørn Sand, Trond-Viggo Torgersen og Askil Holm i det store VIP-teltet.

Skrev autografer

Ari, i blå, fiskemønstret sommerskjorte, snakket mye med agent Cody Banks - filmstjernen Frankie Muniz, hang i baren med Harald Zwart, og tok en titt på Morten Harkets babydatter Henny.

De siste dagene har Ari, Märtha og Maud Angelica tilbrakt på landstedet Bloksberg på Hankø. I ro og mak har de forberedt seg på den store barnedåpen førstkommende onsdag.

Prinsesse Märtha Louise fikk fredag det triste budskapet om at hennes fadder, svenske prins Carl Bernadotte (92), var død. Hun holdt seg hjemme i går.

Ari, derimot, var omsvermet av alle. I og utenfor kinoen skrek tenåringsjentene taktfast «Ari, Ari!». Idolet skuffet ikke, og tok seg tid til å skrive autografer og posere på bilder.

Rett før kinomaskinisten satte i gang filmrullen, var Ari i intens samtale med Harald Zwart og Morten Harket. Trioen var harde på hver sin flaske med kildevann.

- Dette er ikke produktplassering, forsikret Ari.

P4-programlederen Tor Andersen var bortom for å gratulere med «den gylne halvmeteren» - Maud Angelica.

Sitt eget familieliv ville ikke Ari si så mye om.

- Men jeg gleder meg veldig til dåpen onsdag, forsikret Ari, og ville ikke røpe hvem som skal være faddere.

- Det får du vite da.

Det vi imidlertid vet med stor sikkerhet, er at Ari i dag er på plass på Fredrikstad stadion for å se fotballoppgjøret mot Østfold-rivalen Moss, Aris hjemby. Ari om Harald Zwart Ari om rollen som småbarnspappaDet er gøy å se en europeer kaste seg over en typisk amerikansk filmgenre, og virkelig slå seg løs i leketøysbutikken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys