Hovedinnhold

Det første offisielle bildet av prins George

FAMILIEFOTO: Hertuginne Kate, prins William, familiens hund Lupo og lille prins George som nå er fire uker gammel. Foto: AFP/Michael Middelton
FAMILIEFOTO: Hertuginne Kate, prins William, familiens hund Lupo og lille prins George som nå er fire uker gammel. Foto: AFP/Michael Middelton
LONDON (VG) Bestefar Michael Middleton er fotograf for de første offisielle bildene av lille prins George sammen med foreldrene Kate og William.

Denne saken handler om:

Den lille prinsefamilien poserer ivrig for fotografen i hagen til Kates foreldre i Bucklebury, Berkshire.

De to bildene er de første offisielle bildene som er distribuert av Kensington Palace. De er tatt i begynnelsen av august, kun få uker etter at prinsen ble født, opplyser slottet i en pressemelding.

SE VIDEO hvor prins William beskriver sin lille sønn som en skikkelig rakker.

Parets hund Lupo har fått bli med på et av bildene. Prins William forteller at familiens firbeinte har måttet vende seg til å få et nytt familiemedlem å omgås.

- Han håndterer deg ganske fint faktisk. Mange som har hund og bringer en nyfødt hjem, vet at hunden trenger litt tid til å tilpasse seg, men han tar det fint så langt.

FØRSTE GLIMT: Første gang britene fikk se den nye prisen, var da William og Catherine forlot sykehuset St. Mary's i London 23. juli. Foto: Pa Photos
FØRSTE GLIMT: Første gang britene fikk se den nye prisen, var da William og Catherine forlot sykehuset St. Mary's i London 23. juli. Foto: Pa Photos

I sitt første store intervju etter fødselen, publisert av CNN mandag, forteller prins William hvordan det var å vise fram prins George til hele verden allerede dagen etter fødselen.

- Jeg var uansett så høyt oppe, og det var også Catherine på grunn av George, at vi gladelig ville vise ham fram til hvem som helst som ville se ham, sier han.

- Som alle andre nybakte foreldre vet, så er du bare så lykkelig over å vise fram ditt nye barn og proklamere at han er det vakreste eller absolutt beste.

Prins William var dessuten veldig lettet over at den lille prinsen ikke skrek som en besatt gjennom hele seansen foran verdenspressen.

Prins George, som er nummer tre i arverekken til den britiske tronen, ble født ved St. Mary's Hospital i London 22. juli og veide 3798 gram.

William bror, prins Harry, har tidligere uttalt at han ønsker å være en morsom onkel til den lille.

I intervjuet avslører den stolte barnefaren at det var en aldri så liten milepæl å skifte den første bleien.

- Jeg fikk ikke lov til å slippe unna det. Alle jordmødrene stirret på meg... «gjør det du, gjør det du», forteller prinsen.

Han innrømmer at det nå er Kate som tar de fleste rundene om natten, og at han gjerne skulle ønske at prins George sov litt mer.

- Han vrir seg mye rundt og han vil ikke sove så mye, og det er et lite problem, sier den nybakte faren.

Prins William beskriver sønnen sin som en liten rakker.

- Enten så minner han meg om min bror, eller meg da jeg var yngre. Jeg er ikke helt sikker.

Intervjuet ble filmet før prins William var ferdig med sin to uker lange pappaperm. Han innrømmer åpent at han så fram til å begynne å jobbe igjen som pilot på redningshelikopter i det britiske luftforsvarets base i Anglesey i Wales. Det gir ham mulighet til å få litt mer søvn.

DEN GANG: Slik så det ut da daværende prins Charles og prinsesse Diana tok med nyfødte prins William hjem fra sykehuset St. Mary's i London i juni 1982. Foto: AP
DEN GANG: Slik så det ut da daværende prins Charles og prinsesse Diana tok med nyfødte prins William hjem fra sykehuset St. Mary's i London i juni 1982. Foto: AP

Prins William tuller også med at de vil fylle barnerommet med lekeelefanter og nesehorn, i et håp om å få sønnen interessert i sin egen store lidenskap for Afrika.

- For øyeblikket er den eneste arven jeg ønsker å videreføre til ham at han sover mer og kanskje at han ikke skal ha behov for å skifte bleie så ofte, sier han.

Prins William legger ikke skjul på at rollen som far har endret ham.

- De siste ukene har vært preget av en rekke ulike følelser. Følelser jeg aldri trodde jeg skulle ha. Det har bare gått en liten stund, men en rekke ting oppleves annerledes nå, forteller den nybakte pappaen.

Intervjuet er en del av en fire timer lang dokumentar om prins William som vil bli vist på CNN i september.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys