Hovedinnhold

Nye klipp fra «Into The White»:

Se Rupert Grint på ski!

- Vi hadde det kjempemorsomt! Jeg har vel knapt sett makan til håpløs skigåing. Men Rupert Grint ga alt!

Denne saken handler om:

Stig Henrik Hoff knegger høylytt med tanke på filmscene VG Nett kan vise i dag. De er fra Peter Næss' nye krigsfilm, «Into The White», med offisiell norsk kinopremiere 9. mars. Rupert Grint, mest kjent fra Harry Potter-filmene, gir full gass!

Samhold

Det handler om et britisk og et tysk flymannskap som havner på samme hytte etter å ha skutt hverandre ned. Der er de nødt til å holde sammen for å overleve. Og skituren er en rekognosering en engelsk (Grint) og en tysk (Hoff) gjør sammen.

Utendørsscenen ble gjort på Grotli i tre uker i mars og april i fjor.

- Akkurat denne dagen var det heldigvis godt vær. Men forholdene var ikke akkurat ideelle; det skiftet mellom knallhard skare og masser av fokksnø. Vi gikk på norske treplanker fra 1943 med tilhørende bindinger, så utstyret var heller ikke akkurat helt topp, sier Hoff lattermildt.

Potter

- Hvordan var din medspiller og stjerne fra «Harry Potter»-filmene på ski?

- Vel, han påsto han hadde en onkel som hadde sett et skipar en gang. Og han forsøkte seg på moderne utstyr dagen før. Men så var det bare å gå rett på opptak; han hadde ikke peiling! Han datt og rulla rundt og sto som en kylling; vi lo så vi skreik. Men Rupert gav alt, han, og beholdt, imponerende nok, humøret. Selv om han ble iskald til slutt.

Drøm

- Hvordan var han å jobbe med?

- Helt super! Så presis, så godt forberedt; en drøm å jobbe med. Så har han da også godt antakelig verdens beste filmskole gjennom hele oppveksten, «Harry Potter-skolen». Uten at han hadde antydning til stjernenykker; en usedvalig god kollega, både å jobbe med og å være sammen med på fritiden under opptaksperioden.

- På Grotli var filmteamet mye for seg selv. Det var verre under studioperioden i svenske Trollhättan. Da sto 300 fans på utsiden for å få et glimt av sin helt. Og han måtte forsøke å gjemme seg med hettegenser, solbriller og slikt.

- Men man kan gå ut fra at akkurat skigåing fikk han skrekken for?

- Nei, faktisk ikke. Han sa til meg at han godt kunne tenke seg å komme tilbake og forsøke skigåing - under mer siviliserte former enn under krigen, da, sier Stig Henrik Hoff.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys