Hovedinnhold

Domkirken frykter mange skuffede Wenche-gjester

BISETTES MANDAG: Wenche Foss - her på et bilde fra 2007 - skal bisettes i Oslo Domkirke. Foto: Janne Møller-Hansen
BISETTES MANDAG: Wenche Foss - her på et bilde fra 2007 - skal bisettes i Oslo Domkirke. Foto: Janne Møller-Hansen
(VG Nett) Domprost Dag Olav Hauge mener at også kjendiser risikerer å bli nektet adgang til fullsatt kirke når Wenche Foss skal bisettes mandag.

Denne saken handler om:

Oslo Domkirke har om lag 800 sitteplasser. Det er trolig ikke nok når alle som ønsker å ta farvel med Wenche Foss, strømmer til kirken mandag. Bisettelsen skal være åpen for alle .

Må takle å si nei

Domprost Dag Olav Hauge forklarer til VG Nett at det nå jobbes iherdig for å stille mest mulig forberedt til å takle menneskemengden.

- Men det er nesten umulig å svare på hvordan dette skal løses. Vi er nødt til å improvisere. Vi har et samarbeid med politiet og ellers andre som måtte kunne hjelpe oss. Det er viktig for oss å vite akkurat hvor mange vi kan slippe inn, og hvordan vi skal takle det når vi må si til mennesker at det dessverre er fullt, forteller domprosten.

Reserverte plasser

Han informerer om at de har en beredskap som skal sikre at de som er definert som nær familie og spesielle, venner skal få plass. Hele Norges filmdiva får begravelse  på Statens bekostning, og Kong Harald og dronning Sonja har kunngjort at de kommer.

- Det skal ikke bli et problem at de som være med, blir stående ute. Vi har derfor noen reserverte plasser, deriblant en egen bolk for familie og en egen bolk for det offentlige Norge. Men det er det. Resten skal være fritt, sier Hauge som oppfordrer gjester til å være tidlig ute.

Kan bli kjendiskø

Wenche Foss har et stort antall kjendisvenner som nok vil ønske å ta en siste avskjed. De må i likhet med resten av folket belage seg på å være tidlig ute og stå i kø.

DOMPROST: Dag Olav Hauge. Foto: Lars O. Flydal
DOMPROST: Dag Olav Hauge. Foto: Lars O. Flydal

- En del vil kanskje oppleve at de har et viktig forhold til Wenche Foss, og at de bør være selvsagte gjester. Men er det fullt, så er det fullt. Da kan det bli noen skuffede mennesker, frykter domprost Hauge.

- Hvis vi skulle holdt av plass til alle som mener det er riktig eller viktig at de er der, måtte vi hatt en kirke til. Vi er nødt til å sette en grense. Så ja, det er riktig at også kjendisene må være tidlig ute. Kanskje er det ikke så dumt at de får oppleve det som andre opplever, mener domprosten.

Les også: Kjendisvenner sørger 

BILDESPESIAL: Wenches liv 

SKAL DEKORERE: Finn Schjøll skal pynte kirken med blomster. Her er han og Wenche Foss på et bilde fra fire år tilbake. Foto: Knut Erik Knudsen
SKAL DEKORERE: Finn Schjøll skal pynte kirken med blomster. Her er han og Wenche Foss på et bilde fra fire år tilbake. Foto: Knut Erik Knudsen

Blomster-Finn skal pynte

Etter det VG Nett erfarer skal Finn Schjøll (62) være med å pynte Oslo Domkirke med blomster når hele Norges Wenche skal bisettes. Den kjente blomsterdekoratøren er imidlertid ordknapp når VG Nett ber om en kommentar til hva han planlegger.

- Jeg kan hverken bekrefte eller avkrefte at jeg skal bidra med blomster, sier Schjøll.

Artikkelen fortsetter under bildet.

OSLO DOMKIRKE: Her skal Wenche Foss bisettes. Foto: Scanpix
OSLO DOMKIRKE: Her skal Wenche Foss bisettes. Foto: Scanpix


Les også: Slik blir begravelsen 

Bisettelsen starter kl. 14. Det er usikkert hvor lenge den vil vare. Wenche Foss, som sovnet stille inn  mandag, 93 år gammel, skal begraves på Ullern kirkegård i Oslo. Om begravelsen vil finne sted samme dag som bisettelsen eller senere, er ikke kjent.

LES OG SE VGTV: Fabian Stang: - Mor hadde humor til det siste 

..

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys