Hovedinnhold

Norges vakreste

Av: Therese R. Ridar

TRONDHEIM (VG) Det er 11 år siden hun ble Miss Universe, men fortsatt mener den norske befolkning at hun har Norges vakreste ansikt.
- Dette er jo en kjempekompliment. Men jeg synes  også det er rart, sier Mona Grudt.
- Dette er jo en kjempekompliment. Men jeg synes også det er rart, sier Mona Grudt.
Mona Grudt har derimot størst støtte blant de yngste. De mellom 15 og 29 år er dobbelt så begeistret for Monas ansikt som de over 60. Men hun får en tredjeplass også i denne aldersgruppen, etter Sissel Kyrkjebø og Mette-Marit Tjessem Høiby.

Norges menn har plassert Mona Grudt på en annenplass, kun slått av fiolinisten Marte Krogh. Kvinnene har gitt Mona 15 prosent av stemmene, og dermed troner Mona på toppen. Fortsatt.


Mona Grudt glitrer i en rød kjole i fotostudioet i Trondheim. Og sier at hun også har hatt komplekser.

- Jeg har alltid vært slank, og er heldig  som har arvet huden etter mamma. Men jeg har også vært  misfornøyd med ting, jeg som alle andre jenter, sier Mona.
- Jeg har alltid vært slank, og er heldig som har arvet huden etter mamma. Men jeg har også vært misfornøyd med ting, jeg som alle andre jenter, sier Mona.
- Ja, ute på gata har jeg hørt kommentarer som «sminke har tydeligvis stor betydning» og «tenk at hun bare går sånn med anorakk og hestehale». Mener de at jeg skal gå i butikken med gallaantrekk? Det er litt slitsomt å skulle leve opp til et bilde folk har av meg. Men for all del, dette er bare luksusproblemer. Jeg har vært heldig. Alt det som fulgte med missetittelen, er jeg veldig takknemlig for, sier Mona.

- Har du klart å bevise at du er mer enn et pent fjes?

- Hmmm . . . de fleste forbinder meg nok fortsatt med «Miss Mona». Jeg får bare godta at misseknaggen henger der.

Hun legger ikke skjul på at missetittelen har fungert som en døråpner.

- Jeg har fått mange muligheter på grunn av den. Men så må jeg også jobbe ekstra hardt for å bli tatt på alvor. Enkelte tviler på at jeg er redaktør «på ordentlig». Men gud hjelpe meg, de skulle bare visst at jeg jobber. Helt på ordentlig, ler Mona.

Resultatlisten for menn:
(Andel av stemmene)

Kronprins Haakon 16%
Kåre Conradi 14%
Arve Tellefsen 12%
Morten Harket 11%
Geir Moen 10%
Thomas Giertsen 9%
John Carew 9%
Christian Ingebrigtsen 7%
Hjalmar Andersen 7%
Morten Abel 2%
Toralv Maurstad 2%

Resultatlisten for kvinner:
(Andel av stemmene)

Mona Grudt 13%
Sissel Kykjebø 12%
Marte Krogh 12%
Marie Bonnevie 11%
Celina Midelfart 9%
Annette Stai 9%
Kjersti Holmen 7%
Mia Hundvin 6%
Marion Ravn 6%
Mette-Marit Høiby 6%
Wenche Foss 5%
Lise Fjeldstad 4%

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys