Hovedinnhold

Denzel Washington leder Nobelkonserten

Fortsatt usikkert hvilken kvinne han får med seg

KONSERT-VERT: Det blir Denzel Washington som skal lede årets Nobelkonsert. Foto: AP
KONSERT-VERT: Det blir Denzel Washington som skal lede årets Nobelkonsert. Foto: AP
(VG Nett) Skuespiller Denzel Washington (55) skal lede årets Nobelkonsert.

Denne saken handler om:

Det var AP som var først ute med nyheten om hvem som skal være vertskap for Nobelkonserten som går av stabelen 11. desember.

Valget falt på skuespiller Denzel Washinton (55), men det er ikke kjent hvem som skal lede showet sammen med ham.

- Jeg er beæret over å få være med å spre fredens budskap, sier Washington ifølge AP.

Oscarvinner

55-åringen har vunnet Oscar to ganger. En gang for beste mannlige birolle som Pvt. Trip i filmen «Glory» og for beste hovedrolle som Alonzo Harris i «Training Day».

Se utvalgt filmografi for Denzel Washington her

Han har også spilt i filmer som «American Gangster», «The Manchurian Candidate», «The Hurricane», «The Siege» og «Philadelphia». Han ble også nominert til Oscar for beste mannlige hovedrolle for sin tolkning av «Malcom X» i filmen med samme navn og for rollen sin i «City Freedom».

Foreløpig er det bare et fåtall av navnene på artistene som skal opptre som er annonsert. Florence and the Machine og Elvis Costello er blant artistene AP lister opp.

Les også:NRK avbryter Nobelkonserten for Skavlan

Nobel-direktør: - Veldig glade

Nobel-direktør Geir Lundestad er først ordknapp når VG Nett ringer for å få en kommentar til nyheten, som lekket på AP kl. 13.30. Han ønsket ikke å bekrefte at Washington er en del av vertskapet på grunn av sperrefristen. En halv time senere, derimot, uttaler han seg.

- Ja, det blir Denzel Washington som skal lede gallaen, og det er vi veldig glad for, sier Nobel-direktøren til VG Nett.

Har spurt ham før

- Vi har jo snust på ham flere ganger og er glad for at han nå sa ja. Washington er en veldig stor stjerne, og han har mye sympati. I tillegg har han et politisk og religiøst engasjement, som vi synes passer fint for programlederjobben, sier Lundestad.

Ennå er det for tidlig å si noe om hvilken kvinnelig stjerne Washington får med seg.

- Det går fint å lede gallaen alene, men vi prøver også i år å finne en kvinne som står til ham. Vi vil vente med å si noe om dette til alt er sikkert, sier Nobel-direktøren til VG Nett.

Les også:Tjener 1 million kroner på Nobel-konserten

Stjernespekket

Tidligere i uken bekreftet Lundestad for VG Nett at de var «godt i gang» med å finne vertskap, og at en kunngjøring ville komme i løpet av uken.

I fjor var det Will Smith og kona Jada Pinkett Smith som ledet gallaen. Tidligere har Oprah Winfrey, Tom Cruise, Salma Hayek, Julianne Moore, Sharon Stone, Kevin Spacey, Michael Douglas og Catherine Zeta-Jones ledet den stjernespekkede konserten - for å nevne noen. Det vanlige er at to personer deler vertskapsrollen.

Først neste fredag blir det klart hvem som får Nobels fredspris i år.

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYSFORSIDEN

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys