Hovedinnhold

Nå har Hans Morten Hansen satt verdensrekord

(VG Nett) Ingen har holdt et standup-show lenger enn Stavanger-mannen Hans Morten Hansen (46).

Fredag klokken 12.07 satte den norske komikeren en ny verdensrekord i standup. Da hadde han stått rett opp og ned, og slått mer eller mindre gode vitser i over 38 timer.

VGTV:Se øyeblikket da Hans Morten tar rekorden

Hans Martin holdt det deretter gående i ytterligere syv minutter. Den nye verdensrekorden på 38 timer og 14 min ble satt til ellevill jubel og konfettidryss. En sliten og nesten stemmeløs standup-komiker forteller at natt til fredag og i dag tidlig var de vanskeligste periodene å holde det gående.

- Har du vurdert å kaste inn håndkledet?

- Ja det har jeg gjort hele veien, men jeg kunne ikke svikte publikum, sa han til VG Nett sekunder etter at rekorden var sikret.

- Hva skal du nå?

- Jeg skal vel sove litt, og så må jeg stelle meg. Jeg kan jo dyrke poteter i skoene mine nå, smiler han - tydelig preget av to våkenetter på scenen.

VGTV:Se intervjuet med Hans Morten etter triumfen

GRATULÉR HANS MORTEN HER!

Verdensrekordforsøket ble satt i gang i forbindelse med Standupfestivalen på Latter på Aker Brygge, og det er også her Hansen har stått på scenen og vitset de siste døgnene.

Den gjeldende rekorden før 46-åringen gikk på scenen var 38 timer og seks minutter.

VGTV:Komi-kjendisene hyller Hans Morten

Før stuntet startet onsdag var Hansen veldig optimistisk, og uttalte til VG Nett at han så for seg å klare 48 timer sammenhengende standup. Det ble altså med solide 38 timer og 14 minutter.

Les også:Norsk komiker vil sette verdensrekord i standup

Et usikkerhetsmoment for om verdensrekorden skulle bli godkjent var om det kom nok folk.

For at Guinness skal godkjenne verdensrekordforsøket, er nemlig kravet at det til enhver tid er minst 10 tilskuere til stede.

Les også:Komiker stresset før rekordforsøk

- Jeg håper inderlig at det kommer nok folk, sa Hansen før stuntet startet, og fortalte at han lå søvnløs det meste av natten før den store dagen fordi tankene kvernet rundt nettopp det.

- Det hadde vært utrolig bittert å ryke på en sånn ting, sier 46-åringen, som likevel har forståelse for at reglene må være strenge.

Publikum har vært trofaste og til en hver tid vært mange nok. Enkelte har tilbrakt hele netter i salen. Og da publikum til slutt var med på å telle ned de siste sekundene, kronet de verket med å hylle Hansen med norske flagg, applaus og konfetti.

Les flere nyheter fra vg.no/rampelys.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys