Hovedinnhold

Zwart og a-ha lager Cuba-video

Harald Zwart, filmregissøren fra Fredrikstad, skal produsere den nye a-ha-videoen til låten «Forever Not Yours», med innspilling på Cuba.
Men a-ha og Harald Zwart har dårlig tid.

Singlen «Forever Not Yours», som skal fronte det nye albumet «Lifelines», har radiopremière neste fredag og legges ut for salg 2. april, mens albumet slippes 29. april.

I løpet av noen uker bør videoen til «Forever Not Yours» være ferdig innspilt og redigert, slik at musikkanalene MTV og VIVA i Tyskland og Skandinavia får vurdert den tidsnok til single-utgivelsen.

Tyskland er - med 90 millioner mennesker - det tredje største platemarkedet i verden og utvilsomt det viktigste markedet i Europa for a-ha.

Bare i Tyskland alene solgte comeback-albumet «Minor Earth, Major Sky» rundt 700 000.

På påskeaften, 30. mars, skal Harket, Furuholmen og Waaktaar Savoy opptre på «Millionaer gesucht» på RTL. Noen dager senere venter «Harald Schmidt Show» på Sat 1 og «Guinness Show» på ARD for a-ha.

Forrige gang Harald Zwart arbeidet med trioen Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktaar Savoy, var i 2000.

Videoen til den vakre «Velvet», som også dukket opp som signaturlåt i Zwarts Hollywood-debut, «One Night At McCool's», sjokkerte norske TV-seere midt i beste sendetid på NRK Dagsrevyen.

Bildene av døde og nakne a-ha-medlemmer som ble kjælt med og kysset av vakre sykepleiere i meget utfordrende uniformer, skapte telefonstorm hos NRK.

Avsky-reaksjonen fikk til og med barneombud Trond Waage og biskop Gunnar Stålsett til å ta avstand fra vidoen, men ingen i a-ha fant det nødvendig å kommentere tematikken.

Ideen til «Velvet»-videoen kom fra regissør Zwart, som selvfølgelig satte sin ære i å produsere noe som gikk ut over ordinær MTV-standard; en video til en flott ballade som folk ville huske, rett og slett.

Allerede under den norske premeieren på «One Night At McCool's» i Zwarts hjemby Fredrikstad i juni i fjor signaliserte a-ha at de ønsket å jobbe mer med filmregissøren.

- Håper det går så raskt som mulig, for det har vært en stor glede så langt. Zwart er en dynamisk regissør, som er uredd for de enkle ting, bemerket Magne Furuholmen den gang.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk