Hovedinnhold

Vikingarna gjør comeback

TURNÉKLAR: Christer Sjögren (60) skal være klar for å fremføre Vikingarna-låter igjen. Foto: Mattis sandblad
TURNÉKLAR: Christer Sjögren (60) skal være klar for å fremføre Vikingarna-låter igjen. Foto: Mattis sandblad
(VG Nett) Gladnyhet til dansebandfansen - Vikingarna gjenoppstår etter syv år.

Christer Sjögren er angivelig klar for Vikingarna-turné igjen - om enn med litt ny besetning. Når bandet gjør comeback på Ekebofestivalen i Munka Ljungby 7. juli, er Sjögren og Erik Lihm de eneste fra Vikingarna som er med, skriver avisen Expressen .

- Dette er unikt. Publikum kommer til å føle det som om Vikingarna gjør comeback, sier Bengt-Åke Johnsson, leder for Ekebofestivalen, til avisen.

Vikingarna, som skal ut på en kort turné i Norden, skal ha skrevet flere nye låter før de på nytt inntar arenaen. Likevel vil de gamle klassikerne være med på repertoaret når Sjögren og co i sommer går på scenen. Turnélisten skal være hemmelig enn så lenge.

Til Seljord

Christer Sjögren er allerede booket for Seljordfestivalen i juli , men på nettsidene står det ikke noe om at det blir en Vikingarna-konsert.

- Jeg har ikke hørt noe om et Vikingarna-comeback, men det stemmer at Christer Sjögren skal ha med seg Erik Lihm til Seljord. Jeg vet også at de skal fremføre Vikingarna-låter, så Bengt-Åke Jonsson har nok rett i det han sier, sier Kjell Ove Torkildsen, leder for Seljordfestivalen, til VG Nett.

Sjögren ønsker ikke å kommentere comebacket, skriver Expressen.

På trappene er også angivelig ett nytt Vikingarna-album med de nye låtene.

La opp på topp

Etter at bandet la opp, har Sjögren fortsatt som soloartist, men med et langt lavere tempo.

Det vakte stor oppsikt i dansebandverdenen da Vikingarna kunngjorde at de la opp i 2004.

- Vi har planlagt å ta farvel mens vi er på topp. Derfor gir vi oss nå. Alt har en slutt. Vi vil gi oss mens leken er god. For meg har dette vært som et eventyr. Det var hobbyen som ble mitt yrke, forklarte Christer Sjögren i et intervju med VG for syv år siden.

Vikingarna ble startet i 1958, men ingen i originalbesetningen var med helt fram til 2004. Det har vært store utskiftninger i bandet. Sjögren overtok som frontfigur etter Stefan Borsch i 1979. To av medlemmene har også gått bort - trommeslager Anders Erixon og gitarist Lasse Westmann.

Dansebandkongene har gitt ut over 40 album og solgt i mer enn 11 millioner eksemplarer. De har blitt belønnet med en rekke priser.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS 

FÅ NYHETER PÅ FACEBOOK 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk