Hovedinnhold

VG-lista: Sondre Justad blir alltid overrasket når noen kan låtene hans

<p>YDMYK TYPE: 24 år gamle Sondre Justad skal onsdag opptre under VG-lista i Bergen - en jobb han gleder seg til.<br/></p>

YDMYK TYPE: 24 år gamle Sondre Justad skal onsdag opptre under VG-lista i Bergen - en jobb han gleder seg til.

Foto: Frode Hansen, VG
BERGEN (VG) – Det er et kick hver gang, sier lofotværingen om det å få opptre på en scene.

Denne saken handler om:

Det er ikke mer enn ett år siden 24 år gamle Sondre Justad slapp sin første singel på Petrolium Records, «Nu har du mæ». Et år senere har han spilt på flere store scener, blant annet under årets Stavernfestivalen, samt sluppet hits som «Det e over» og nå sist «Tilbake».

– Det er flere som føler at låtene følger deres kjærlighetsliv, og det synes jeg er litt artig. Det er også noen som har valgt å tolke de tre siste slippene som en slags trilogi. Først har du «Nu har du mæ», som er en kjærlighetserklæring, før du har «Det e over» hvor det tar slutt, og tredje låta, «Tilbake» handler om at det er over, men at det ikke føles helt ferdig likevel og kanskje man skal prøve igjen. Det tror jeg det er mange som kan kjenner seg igjen i det. Det er jo en naturlig prosess i et forhold, at det går litt opp og ned.

Sondre Justad
(Album) Tilbake

– Følger låtene ditt eget kjærlighetsliv?

– Jeg kan hvert fall si at de tre låtene henger sammen på et vis. Men så synes jeg det er litt fint å ikke si for mye om eget kjærlighetsliv, og heller la folk legge sine egne erfaringer til grunn og tolke låtene litt som de selv vil, sier han, og smiler lurt.

Nordnorsk pop

Justad, som kommer fra Henningsvær i Lofoten, flyttet til Bodø som 15-åring og til Oslo for et drøyt år siden. Siden da har han spilt på flere store scener, blant annet under VG-lista på Rådhusplassen. Aldri før har han stått foran så mye mennesker.

– Det var nesten så stort at du ikke helt forstår det. De folkene som sto noen hundre meter unna slet jeg å skjønne om det var mennesker eller bare figurer. Men det var veldig kult. Jeg har selv sett det på TV, så det å stå på Aker Brygge der vi selv pleide å være på ferie, er stort for en liten gutt fra Lofoten, sier han før han legger til:

– Men det er et kick å gå på scenen hver gang. Og jeg blir like overrasket hver gang jeg hører at folk kan teksten til låtene mine. Jeg glemmer at de har gått på radio, og at folk kan ha hørt dem, sier 24-åringen ydmykt. 

<p>MYE FOLK: Det var god stemning under Sondre Justad sett på Stavernfestivalen.</p>

MYE FOLK: Det var god stemning under Sondre Justad sett på Stavernfestivalen.

Foto: Michael Ray Vera Cruz Angeles

Justad får i disse dager en del spilletid på radioen med sin siste singel «Tilbake». Det er også denne han har med seg rundt på VG-listas sommerturné i Bergen og i Trondheim.

– Det som er gøy med å være med på turneen er at du får treffe forskjellige typer publikum over hele landet. Selv om det ofte er store folkemengder føler jeg at det er ulik stemning hver gang. Og så er det fint å spille låten foran så mange mennesker, og få vist frem nordnorsk pop for det store land. 

Sondre Justad
(Album) Nu har du mæ

Han tror at bergenserne vil kunne by på god stemning - selv om det ikke er meldt all verdens vær.

– Jeg føler Bergen og Bodø, hvor jeg har bodd flere år, er som kjærestebyer når det kommer til musikk på dialekt. Låtene og tekstene glir perfekt inn i hverandre. Jeg hører mye på musikk derfra og det hadde vært helt rått om bergenserne liker det jeg lager. Det hadde også vært utrolig kult om alle hadde lært seg låta og sunget med, sier han før han legger til:

– Og så håper jeg at vi får til noe bading, før eller etter konserten. Jeg hadde en drøm om at alle skulle hoppe i havet etter VG-lista på Rådhusplassen, så vi kunne ringt Guinness og fått en verdensrekord i bading, ler han.

<p>SPENNENDE HØST: Etter sommeren slipper Justad både singel og debutalbumet, og det jobbes både dag og natt for at hverdagen med både spillejobber og studiotid skal gå opp.<br/></p>

SPENNENDE HØST: Etter sommeren slipper Justad både singel og debutalbumet, og det jobbes både dag og natt for at hverdagen med både spillejobber og studiotid skal gå opp.

Foto: Frode Hansen, VG

Debutalbum til høsten

Sommeren består av spillejobber, og Justad vil tilbringe mye tid i studio for å jobbe med nytt materiale. Til høsten venter både singelslipp og album.

– Jeg lager drømmealbumet. Jeg har lyst til å lage et sterkt album som jeg kan sette på selv, og tenke: «Faen, så fett». 

Før albumet er det likevel stor sjanse for at det kommer en ny singel, for Justad har ikke helt lært seg å ha is i magen, forteller han. 

– Jeg er så utålmodig på det å slippe musikk. Du vil jo slippe en låt med en gang den er ferdig. Men jeg har blitt litt flinkere på å ta det litt mer med ro, og at låter som du kanskje er ferdig med ikke slippes før et halvt år senere.

– Jeg satser på å slippe en singel i høst, og så gjenstår det å se om det vil følge trilogien eller om det blir et brudd. Jeg har ikke bestemt meg, sier han lurt. 

I tillegg til Justad kommer også Jaa9 & OnklP, Astrid S, Morgan Sulele, The Main Level, Nico D, Staysman & Lazz og Eva & The Heartmaker blir med fra Stavanger. I tillegg skal også Madcon, Daniel Kvammen, Gabriel Rios, Bendik og Arif underholde bergenserne onsdag kveld.

Selve konserten begynner klokken 18.00 og holder på til klokken 20.00.

Det er P3-programleder Christine Dancke og mp3-programleder Abiel Tesfai som skal lede bergenserne gjennom kvelden, og hele konserten sendes direkte på VGTVog VG på TV.

VG-lista Topp 20 er et heldagsarrangement, og allerede klokken 12.00 åpnet aktivitetsområdet, hvor publikum kan delta i ulike aktiviteter og konkurranser.

Neste og siste by ut på norgesturneen er Trondheim (15. juli) hvor årets VG-listeturné avsluttes.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk