Hovedinnhold

VG-LISTA: Nå bestemmer juryen seg

JURYEN: Bak fra venstre: Øyvind Solstad (VG), Øystein Milli (VG) og Jan Fredrik Karlsen. Foran fra venstre: Nina Hareide-Larsen (DNB), Christine Dancke og Camilla Forberg (DNB). Foto: TROND SOLBERG/VG
JURYEN: Bak fra venstre: Øyvind Solstad (VG), Øystein Milli (VG) og Jan Fredrik Karlsen. Foran fra venstre: Nina Hareide-Larsen (DNB), Christine Dancke og Camilla Forberg (DNB). Foto: TROND SOLBERG/VG
I disse timer sitter juryen og vurderer hvilken by som stikker av med seieren i VG-lista-konkurransen «By X».

Denne saken handler om:

Juryen har telt opp alle stemmene, og sitter nå på et møterom i Bjørvika i Oslo for å se igjennom og vurdere de kreative bidragene som er kommet inn i konkurransen. De skal i dag bestemme seg hvilken by som skal få avslutte sommerens VG-lista-turné.

- Det er så utrolig mye bra her. Folk har gått bananas, sier Jan Fredrik Karlsen.

LES OGSÅ: Musikkvideoen ville kostet over 200.000 kroner 

Flere i juryen har fått tekstmeldinger og e-poster av engasjerte innbyggere i de forskjellige byene, som inderlig ønsker at sitt hjemsted skal bli «By X». Det er ikke en lett jobb de åtte jurymedlemmene har foran seg - det er de alle enige om.

- Det er en vanskelig jobb. Noen har laget store påkostede videoer, mens andre har laget koselige hjemmelagede videoer, og begge deler er like kult, sier Karlsen, før Øystein Milli fortsetter

- Det er mye kreativt som er kommet inn, og alt er bra på hver sin måte. Det er vanskelig å bare velge en. Det skulle vært fem «By X», sier han.

LES OGSÅ: Finnsnes-folket insisterer: Vi vil ha VG-lista til byen 

Rørt

Christine Dancke sier at hun er overrasket over alle bidragene, og at hun har blitt rørt av mange.

- Jeg er alt for lettrørt, men alle disse bidragene er rørende. Hadde jeg vært artist hadde jeg spilt i alle disse byene, sier hun.

Leder for sosiale medier i DNB, Nina Hareide-Larsen, sier at de også har fått se mye rart.

- Gjennom konkurransen har man oppdaget talenter, og fotballspillere som plutselig kan synge, sier hun.

Onsdag kl 13.30 avsløres vinnerbyen.

Det er DNB som sponser konserten i Tromsø og i «By X».

Kåre Magnus Bergh og Gabrielle Leithaug er også med i juryen, men ikke til stede da bildet ble tatt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk