Hovedinnhold

Platina for «XO»

Vassendgutane topper for første gang

LIVEBAND: Vassendgutane tror hemmeligheten med at de topper VG-listen i dag er at de har spilt mange konserter det siste året. Foto: TROND SOLBERG
LIVEBAND: Vassendgutane tror hemmeligheten med at de topper VG-listen i dag er at de har spilt mange konserter det siste året. Foto: TROND SOLBERG
Sunnmørsbandet Vassendgutane topper i dag VG-listen for første gang. Deres nye «XO» har på rekordtid passert 30 000 solgte plater. Dermed blir det platinatrofé på det syvmanns sterke bandet.

Denne saken handler om:

- Vi lager musikk som ikke finnes i markedet i dag. Dette er musikk som vi selv liker å høre. Mye av suksessen vår skyldes at vi har spilt jevnt og trutt de siste årene, og folk kommer tilbake til konsertene våre. Vi har spilt oss inn hos countryfolket.

VGD:Ufattelig at så mange østlendinger hører på Vassendgutane!

Det sier Sindre Aam (38), vokalist og bassist i Vassendgutane.

Bandets forrige plate «Ungkar med dobbeltseng» brukte tre år på å passere 50000 i salg. Nå går det atskillig raskere for bandet som hverken har plateselskap i ryggen eller har benyttet TV-reklame.

Festmusikk

- Musikken vår ligger et sted mellom Hellbillies og D.D.E. og vi har et tydelig countrypreg, litt à la Teddy Nelson for dem som husker ham. Vår musikk er uptempo festmusikk. Dessuten synger vi på norsk om hverdagslige ting som folk kan kjenne seg igjen i enten det er silikonpupper, Granada, svigermor eller ei skitten underbukse, og humoren er aldri langt unna i sangene våre, sier Arthur Johan Bjørdal (28), gitarist og vokalist. Sammen med Aam skriver han alle sangene til Vassendgutane.

Sjekk Vassendgutane på VG-lista!

Bandet har spilt sammen siden 1996, og «XO» er bandets fjerde album.

- De første åtte-ni årene tok vi ikke ut noe lønn fra bandet. Alle honorarene gikk rett inn i felleskassen og ble brukt til instrumenter og bandbuss. Nå kan vi stort sett leve av å spille. Vi har omkring 80 spillejobber i året. Det har vi hatt de siste årene. Kjerneområdet vårt er kysten fra Ålesund til Kristiansand. Her har vi mange trofaste fans både langs kysten og inne i landet.

Nå må vi prøve å etablere oss mer på Østlandet og på Sørlandet, sier Sindre Aam.

- I sommer skal vi spille på alle de store countryfestivalene som Seljord, Vinstra og Skjåk. I fjor spilte vi for 11000 elleville på Seljord-festivalen.

Det er foreløpig rekord for oss. Det er utrolig moro og inspirerende å spille for så mange mennesker som i tillegg liker musikken vår, sier Arthur Johan Bjørdal.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk