Hovedinnhold

Knallhard konkurranse om «By Extra»

<p>KLARE FOR FEST: Bente Johnsen og damene i Evenskjær (innfelt) håper å få VG-lista til sitt sted. Publikum fra Trondheim i 2015 viser hvor stas konsertene er.</p>
ta77b912.jpg -

KLARE FOR FEST: Bente Johnsen og damene i Evenskjær (innfelt) håper å få VG-lista til sitt sted. Publikum fra Trondheim i 2015 viser hvor stas konsertene er.

Foto: Øyvind Nordahl Næss / Privat
Innbyggere fra 118 byer og tettsteder kjemper om å få VG-lista-konsert på sitt hjemsted. Kreativiteten er stor.

Denne saken handler om:

Konkurransen om å bli VG-lista turneens «By Extra» har vart i to uker. Det er 118 aktive hashtags med over 3000 bilder, og over 70 000 deltagende på facebookarrangementene. Engasjementet for å få VG-lista til sin by er stort, ifølge ansvarlig for sosiale medier i VG, Øyvind Solstad. 

– På dette tidspunktet har det ikke vært så mye pågang på sosiale medier før, men vi vet aldri hva som skjer fremover. Sånn som jeg kjenner konkurransen, er det nå de virkelige artige bidragene begynner å komme, sier han. 

VG-lista «By Extra»

Her finner du alle byene og facebookarrangementene.

Mer om «level»-reglene finner du på nettsiden  

Du kan sende inn bidrag frem til 25. april klokken 20.00

Juryen bestemmer vinneren 26. april

«By Extra» får VG-lista konsert den 27. juli

Les også: Disse skal velge VG-listas «By Extra»

Bidragene kan få ekstra poeng for kreativitet, og de neste ukene vil det komme flere konkurranser hvor din by kan «levle» opp. Ordet er tatt fra dataspillverdenen og betyr at du går opp et nivå. Det betyr at bidragene som får kreative poeng, mange deltagende på eventene, eller poster mange bilder kan gå opp et nivå. Gjøvik og Kristiansand er de som, i skrivende stund, har flest opplastninger på sine hashtags. 

Flere steder har lokalavisene meldt om stunt under planlegging for å få oppmerksomhet til sin by. Varden skriver mandag om deres selfie-rekordforsøk i Skien, mens Østlendingen skriver om et høytsvevende stunt i Tynset - begge som et ledd i kampanjen for å få VG-lista til sin by. Øyvind Solstad ser at byene nå vet hvordan de skal få oppmerksomhet.

– Det er flere av byene som var med i finalerundene i 2014 som er med igjen i år. De vet nå hva som skal til for å vinne, og har virkelig satt inn støtet, sier han. 

26. april samles juryen for å vurdere bidragene fra byene på Level 4. Blant de som allerede har utmerket seg er det bilder fra tannlegestolen fra både Flekkefjord og Førde.

I Evenskjær har de laget «arctic spa» på en bussholdeplass for å fange oppmerksomheten til juryen. De leder foreløpig konkurransen, etter at de levlet opp.

Folkebladet på Finnsnes skriver at denne gangen skal de nå helt opp, de tapte nemlig for Sortland for to år siden. Artikelen ligger bak betalingsmur, men det man kan se er at de planlegger et kjempestunt på Finnesbroen i nærmeste fremtid. 

VGTV: Se Sortlands ordfører omdøpe byen om de vinner By X 

Lofot-Tidende oppfordrer den lokale kjendisen Tor Olav Eidem, kjent som han som iført klovnedrakt vinket til Hurtigruta i NRK-sendingen «Hurtigruta minutt for minutt», folket til å møte opp på Haukelandstranda på søndag. 

– Jeg planlegger enda et stunt - i Supermanndrakt, sier Eidem til Lofot-Tidende. 

Les også: Massivt engasjement rundt VG-lista konkurranse

Sandra Lyng er en av de som skal sitte i juryen som velger «By Extra». Da det ble klart sa hun til VG at hun gledet seg til å se hvordan folk kom til å fremstille sin by. I Bø i Telemark valgte de børning til det. I Songdal var det en kanin som fikk den oppgaven.

Finn flere kreative bidrag på VG-lista topp 20 sin facebookside. På de forskjellige facebookeventene kommer det også inn både snutter og bilder. På Kongsvinger har kommunestyret samlet seg for å ønske VG-lista velkommen.

For å vinne «By Extra» må din by ha flest mulig som deltar på facebookarrangementet til din by, og laste opp kreative bilder med hashtagen til din by. Byen som vinner får besøk av flere kjente artister samt scene og show til sin by. 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk