Hovedinnhold

Førde vant «By Extra»

Ordføreren: – Helt fantastisk!

FØRDE/OSLO (VG) Juryen har talt. Førde er byen som har gjort seg aller mest fortjent til å få besøk av VG-lista-turneen 27. juli.

Resultatet av konkurransen ble kunngjort kl 12.33, direkte på VGTV. 

Jubelen var stor hos Førde-gjengen som hadde samlet seg i spenning da VGTV meldte sin ankomst med gladnyheten.

«Helt utrolig!», «Lille Førde», «Dette blir fantastisk», «Nå må alle de mindre kommunene komme til Førde på fest», sprudlet de fremmøtte.

Det tok heller ikke mange minuttene før nyheten nådde lokalavisen Firda.

Ordfører: – Utrolig moro

Ordfører Olve Grotle fikk ikke med seg kunngjøringen på direkten, fordi han satt i et møte. Men desto større var gleden etterpå.

– Dette er jo utrolig moro! Når jeg har sett på den enorme støtten og det livet som har blitt omkring dette, ikke bare i Førde, men også etter hvert i hele Sogn og Fjordane, er jeg overrasket. Jeg kan ikke huske å ha sett en så stor bevegelse på Facebook på lange, lange tider, sier en fornøyd ordfører i VG

Showet skal han få med seg.

– Ja, det regner jeg med. Dette er helt fantastisk! Og så kjekt å se at man får igjen for sterk innsats, sier Grotle.

– Stor galskap

Kreative videoer og musikkbidrag har strømmet på, og nederst i denne artikkelen kan du se flere stunt fra Førde. Juryen, som bestemte seg i går, har sett på både på hvor mange som har engasjert seg for hvert sted, og hvor oppfinnsomme de har vært.

– Vi så på om det var bare noen få som var veldig aktive, eller om hele byen var med. Der var det flere steder som skilte seg ut, og vi hadde en vanskelig jobb i juryen, forteller Øyvind Solstad, jurymedlem og ansvarlig for sosiale medier i VG.

Valget sto til slutt mellom fire-fem byer, og da trakk Førde det lengste strået.

– I Førde er det veldig mange som har engasjert seg; ungdommer, voksne, politikere, næringsliv, politi/brann/ambulanse, klubber og organisasjoner. Det har kommet inn masse forskjellige bilder og videoer, og galskapen har vært stor!

Artikkelen fortsetter under bildet.

<p>JURYEN: Bak Fra v: Rampelys-sjef Atle Jørstad, kommersiell direktør i VG,Christian Haneborg, og VGs sosiale medier-ansvarlig Øyvind Solstad. Foran Fra v: Artist Sandra Lyng Haugen, programleder Abiel Tesfai, Extra-markedssjef Kari Grothe Karlsen og eventsjef Lise Rønneberg.</p>

JURYEN: Bak Fra v: Rampelys-sjef Atle Jørstad, kommersiell direktør i VG,Christian Haneborg, og VGs sosiale medier-ansvarlig Øyvind Solstad. Foran Fra v: Artist Sandra Lyng Haugen, programleder Abiel Tesfai, Extra-markedssjef Kari Grothe Karlsen og eventsjef Lise Rønneberg.

Foto: FRODE HANSEN, VG

Les mer om den knallharde konkurransen her.

118 byer og tettsteder var med i konkurransen om å få VG-lista-konserten til nettopp sitt hjemsted.

– Det er byer i kommuner som ligger minst én time fra Oslo, Bergen, Stavanger eller Trondheim – og som har en Extra-butikk. Det har vært enormt stor aktivitet helt fra starten av, forteller Solstad.

Han anslår at så mange som 1000 videoer kan ha blitt sendt inn.

– Det som har vært morsomst, er at alle engasjerer seg – fra tenåringene til næringslivet. Vi har hatt en konkurranse underveis, der byene skulle løse oppgaver, og vi fikk inn utrolig oppfinnsomme bidrag.

Se alle bidragene på VG-lista topp 20s Facebook-side.

Mange tusen bilder og en haug med «hashtags» er registrert på Facebook, Instagram og Twitter. Facebook-arrangementene teller mer enn 70.000 deltagere.

– Vi har hatt konkurransen gående i tre uker, og allerede etter noen dager tok det helt av. Det er tagget nesten 10.000 bilder på Instagram, og nesten 90.000 har vist interesse for konkurransen på de forskjellige sidene, forteller Solstad.

VG-lista-turneen starter på Rådhusplassen i Oslo 24. juni. Deretter går ferden til  Stavanger 6. juli, Bergen 13. juli og Trondheim 20. juli.

Hvilke artister som blir med på turneen, er for tidlig å si.

I 2014 var det Sortland som stakk av med tittelen «By Extra».

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk