Hovedinnhold

Falcks artister utestenges

Alle artistene som har gitt ut plate på Christer Falcks plateselskap C+C Music er med umiddelbar virkning utestengt fra VG-listene på ubestemt tid.

Denne saken handler om:

UTSETENGT: Christer Falck og hans artister. Foto: Knut Erik Knudsen
UTSETENGT: Christer Falck og hans artister. Foto: Knut Erik Knudsen
Dette sier Sæmund Fiskvik i GGF til VG Nett etter et møte med medlemmene i kontrollkomiteen for VG-lista.

Christer Falk har fortalt at han og kompanjongene i C+C Records har jukset seg inn på VG-lista ved å kjøpe opp 1000 eksemplarer av den nye singelen «Stay Warm» med Warlocks, slik at den kom inn på femteplass på singlelista.

Utestenger flere

- Dette er et meget alvorlig brudd på regelverket. Vi kommer til å ta opp spørsmålet om sanksjoner mot plateselskapet i møte i neste uke, sier Fiskvik.

- VG-lista er en lekeplass. Det er første gang vi har jukset på VG-lista. Jeg gleder meg bare til neste gang, sier Falck til nrk.no.

- Det morsomme er at ikke alle skjønner at alt er planlagt fra vår side . Enkelte tror at vi er tatt på fersken, sa Christer Falck til VG Nett onsdag.

I dag ler Falck rått når han får høre om utestengningen.

I tillegg til Warlocks kommer utestengingen også til å gjelde de andre artistene i stallen til C+C Records og Christer Falck. Dette gjelder Karen Jo Fields, Tungtvann, Christer Knutsen, Jaa9 & OnklP, Ole Staveteig, Bølla, Eivin Friendly, Friko, Odd, Päronsoda, Skillsmissebaren, Snuten, The Machines og ikke minst Sofian som kommer med sin debutplate i neste uke.

Regelbrudd

Bransjeorganisasjonen FONO sier i en utalelse at de tar sterk avstand fra at plateselskapet C+C fusker med VG-lista. «Dette er et klart brudd på FONOs etiske regler og det sverter en hel bransje som C+C også er en del av. På vegne av alle uavhengige plateselskaper i Norge vil FONO understreke at denne form for PR virksomhet ikke verdsettes».

«Det er heller ikke sant at manipulert oppkjøp av plater er en utbredt form for virksomhet fra plateselskapenes side», heter det i pressemeldingen fra FONO og som er undertegnet av styreleder Larry Bringsjord.

FONO er en interesseorganisasjon for uavhengige norske plateselskap.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk