Hovedinnhold

Susanne Sundfør vant en million kroner

STAVANGER (VG Nett) Den andre a-ha-millionen gikk til Susanne Sundfør.

Denne saken handler om:

- Hun har alt det som skal til for å gjøre det stort og har alle muligheter til å lykkes, sier Morten Harket om million-vinneren Susanne Sundfør.

I kampen mot The Pink Robots var det Susanne Sundfør som trakk det lengste strået og vant a-ha-stipendet på en million kroner. Det var a-ha-vokalist Morten Harket som delte ut prispengene til en glad prisvinner. Begge kandidatene opptrådde på VG-lista Topp 20-showet i Stavanger.

VGTV:Se hele opptaket fra Stavanger her.

- Begge var kvalifiserte vinnere, og det var derfor de var nominerte, men en måtte vinne. Jeg gratulerte Pink Robots med nominasjonen også, for de er også dyktige, sier Harket.

Les også: Shining fikk en million fra a-ha

- Jeg er litt shaky, men veldig glad. Jeg hadde ingen anelse om det. Nå håper jeg at jeg får en mulighet til å lansere meg i utlandet, og reise mye, sier Sundfør til VG Nett.

A1-mimring

PRISUTDELER: Morten Harket fikk dele ut en million. Foto: Ida Anna Haugen
PRISUTDELER: Morten Harket fikk dele ut en million. Foto: Ida Anna Haugen

Før millionstipendet ble delt ut var det også liv i Stavanger. En stappfull konsertarena skapte en god atmosfære rundt arrangementet og tidvis skinte solen gjennom skylaget.

VGTV:Her får hun a-ha-millionen

A1 kjørte igang en gammel klassiker med "Caught in the middle", til stor jubel fra de unge kvinnelige publikummerne.

Lars Vaular fikk æren av å avslutte det hele og fikk publikum til å hoppe med.

VG-lista er på Facebook. Bli tilhenger her

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TRAVEL TONE: Men Tone Damli Aaberge rakk innom VG-lista Topp 20 i Stavanger Foto: Ida Anna Haugen
TRAVEL TONE: Men Tone Damli Aaberge rakk innom VG-lista Topp 20 i Stavanger Foto: Ida Anna Haugen

Ingen ferie på Tone

På scenen sto også Bjørn Johan Muri og metallbandet Keep of Kalessin fikk 11 000 elleville publikummere til å rocke med til "Dragontower".

Tone Damli Aaberge var også en snartur innom Stavanger for å gjøre låten "I love you". Men noe langvarig besøk ble det ikke, for Tone dro rett tilbake til Oslo etter opptredenen.

- Det er travle dager, og hadde jeg reist i morgen hadde hele dagen gått med til det, og det hadde jeg egentlig ikke tid til. Vi jobber i studio og gjør ferdig plata mi, sier hun til VG Nett.

Les også:Bjørn Johan Muri: - Dette har jeg ikke gjort siden jeg var fem

Fordi studiojobbingen tar opp mye av tiden blir det heller ikke noen langvarig ferie i sommer.

- Det blir noen dager hist og her, men ikke noe veldig planlagt, sier Aaberge som kommer med album i september.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NY STJERNE: Sirius var en populær mann blant publikum Foto: Ida Anna Haugen
NY STJERNE: Sirius var en populær mann blant publikum Foto: Ida Anna Haugen

Sirius snart plateklar

The var The Pink Robots som fikk æren av å åpne ballet med sin hit "Curley". I kampen om en million kroner måtte de gi tapt for Susann Sundfør, men Stavanger-publikummet trykket Urørt-vinnerne til sitt bryst.

Se bilder fra kveldens show her

En annen som fikk publikum i gang var årets Norske Talenter-vinneren Sirius. Med låten "Fucked up" fikk han ungjentene til å hyle.

- Man blir aldri helt vant til det, men det er fantastisk morsomt. Det er så deilig når man får så mye god tilbakemelding, sier Sirius, til VG Nett.

Han får ikke noe fri i sommer, men synes ikke det gjør spesielt mye. Snart er han nemlig klar med sitt etterlengtede album.

- Det kommer til høsten. Jeg gleder meg veldig, sier han.

Mariann varmet opp

VARMET OPP: Mariann Thomassen fikk liv i publikum. Foto: Ida Anna Haugen
VARMET OPP: Mariann Thomassen fikk liv i publikum. Foto: Ida Anna Haugen

Før selve konserten begynte var det Mariann Thomassen fra Surferosa som hadde den takknemlige oppgaven med å varme opp publikum. Ved hjelp av musikk, en vrinskekonkurranse og sin egen energi sørget hun for at publikum var blide, glade og varme før det hele braket løs.

- Det er viktig å elske publikum. Og jeg elsker jo å stå på scenen og opptre, sa Mariann til VG Nett før hun gikk på scenen.

Hun kunne også fortelle at hun er i studio om dagen og jobber med noen sanger til seg selv, og noen som hun håper andre artister vil spille inn. Etter at Hanne Haugsand var med i Melodi Grand Prix med en Thomassen-låt satser Surferosa-vokalisten på at hun kan fortsette med det også.

- Det var utrolig gøy, så jeg håper virkelig at det kan skje flere ganger, sier hun.

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYSFORSIDEN

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk