Hovedinnhold

Slik blir VG-lista-showet på Rådhusplassen

KONSERTOMRÅDET: Denne grafikken over TOPP 20-showet på Rådshuplassen i Oslo fredag bør du studere dersom du tar turen. Foto: Grafikk: TOM BYERMOEN
KONSERTOMRÅDET: Denne grafikken over TOPP 20-showet på Rådshuplassen i Oslo fredag bør du studere dersom du tar turen. Foto: Grafikk: TOM BYERMOEN
Et stjernelag med artister er klare. Her er gode tips for en vellykket VG-lista Topp 20-kveld i Oslo fredag.

Denne saken handler om:

Disse opptrer på Rådhusplassen

Vinni

Mods

B.O.B

Karpe Diem

Madcon

Labrinth

Timbuktu

Donkeyboy

Gabrielle

Eric Saade

Tone Damli

Sirkus Eliassen

Tooji

Samsaya

Alexandra Joner

A-Lee feat.

Elisabeth Carew

Lars Vaular og

Sondre Lerche

Christopher

Admiral P

Alina Devecerski

Martin Halla

Oslo Ess

Stella Mwangi

Elvira Nikolaisen

I fjor striregnet det, men 50.000 mennesker samlet seg likevel til gratiskonserten. Året før møtte 80.000 fram. Rekorden ble satt i 2003 da Rådhusplassen flommet over med 100.000 skuelystne.

- Om vi kan slå rekorden avhenger av været, sier Thomas Christiansen, PR. og sponsorsjef i VG.

- Men været blir som det blir. Uansett vil det bli ekstremt mange mennesker, enten sola skinner eller det bøtter ned. Det kommer til å bli en storslått konsert med en av de beste lineupene vi noensinne har hatt. Været byr normalt ikke på store hindringer. Det viktigste er at man kler seg etter forholdene. Blir det regn, så ta på regntøy. Paraplyer er ikke tillatt, opplyser VG-sjefen.

Hele showet sendes direkte på NRK og VGTV. Programleder er også i år Marte Stokstad.

TOPP 20-SHOWET PÅ FACEBOOK 

Besøk vglista.no 

VGTV er på plass med direktesending på rød løper før konsertstart. Konserten starter kl 20.00 og varer til kl.23.00.

Alle publikummere har god utsikt til konserten. Scenen er den største på Rådhusplassen noensinne - 40 meter bred og 20 meter høy - og det er storskjermer på hver side og midt på plassen.

Rådhusplassen-showet er startskuddet for årets VG-lista-turné. 4. juli får Stavanger besøk, 11. juli går turen til Trondheim, og turneen avrundes i Bergen 18. juli.

Artikkelen fortsetter under bildet.

I FJOR: 50.000 skuelystne fant veien til Rådhusplassen og VG-lista Topp 20-showet i fjor. Årets scene er rekordstor og teller 40 meter i bredden og 20 meter i høyden. Foto: ESPEN BRAATA
I FJOR: 50.000 skuelystne fant veien til Rådhusplassen og VG-lista Topp 20-showet i fjor. Årets scene er rekordstor og teller 40 meter i bredden og 20 meter i høyden. Foto: ESPEN BRAATA


VERDT Å VITE FOR KVELDEN:

* Showet er gratis og åpent for alle, men barn må ha tilsyn av voksne hele tiden.

* Møt opp i god tid. På området nærmest scenen, hvor spesielt inviterte og de som ankommer først får plass, åpner portene kl. 18.00. Det er aktiviteter på området fra kl. 11.30.

* Gjør dere kjent med konsertområdet på forhånd. Sørg for å vite hvor Røde Kors, mat- og drikkestasjoner, toaletter og nødutganger er lokalisert.

* Spis og drikk godt før og underveis i konserten.

* Kle deg godt og etter været. Ikke ta med mye å bære på. Paraply er ikke tillatt.

* For de som kommer utenbys fra, er det lett å komme seg til Rådhusplassen til fots fra både Oslo Sentralstasjon og Nationaltheatret.

* Det kan virke voldsomt å stå langt fremme på en konsert. Om dette er din første konsertopplevelse gjør vi oppmerksom på at man står tett på andre folk og at mange blir veldig ivrige. Blir det trangt og ubehagelig, anbefaler vi å bevege seg ut mot siden eller skrått bakover. Dette er den enkleste veien ut.

Du finner ellers all nyttig info på vglista.no 

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS 

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk