Hovedinnhold

Madcon-Yosef: - Irritert, men aldri stressa

Makker Tshawe forsov seg til VG-avtale kl.14.00...

YOSEF OM SUKSESS OG VENNSKAP: - Vi står midt oppe i noe som nesten alle drømmer om, men som bare en håndfull mennesker får oppleve - i et hav av konkurranse, men vi har vært velsignet, sier Yosef Wolde-Mariam i Madcon som i dag tok i mot pressen alene da Tshawe Baqwa langt fra viste seg å være verken morgen- eller formiddagsfugl. Foto: NILS BJÅLAND
YOSEF OM SUKSESS OG VENNSKAP: - Vi står midt oppe i noe som nesten alle drømmer om, men som bare en håndfull mennesker får oppleve - i et hav av konkurranse, men vi har vært velsignet, sier Yosef Wolde-Mariam i Madcon som i dag tok i mot pressen alene da Tshawe Baqwa langt fra viste seg å være verken morgen- eller formiddagsfugl. Foto: NILS BJÅLAND
Yosef Wolde-Mariam (33) innrømmer at han kan bli oppgitt av Madcon-makker Tshawe Baqwas (32) noe uforutsigbare døgnrytme.

Denne saken handler om:

I dag fikk Madcons plateselskap ristet liv i Tshawe først ved 14.30-tiden ved å lime pekefingeren fast til ringeklokka utenfor hjemme hans. På mobil var han ikke tilgjengelig. For sen til VGs avtale var han ugjenkallelig.

- Jeg har levd tyve år med den mannen, så irritert - ja, men aldri stressa, sier Yosef som for lengst har innsett at forsovelser, forglemmelser og annet krøll i kalenderen kan oppstå i forbindelse med Tshawe.

- Det har hendt før at han har forsovet seg til sen ettermiddag?

- Det har vel skjedd en gang eller to, påpeker Yosef og banker inn underdrivelsen med et glis som forsvinner bak ørene.
Yosef mener at den helt grunnleggende tilliten de to har til hverandre er årsaken til at han aldri blir stressa når Tshawe plutselig blir borte.

- Tshawe sa noe for en del år siden som jeg aldri kommer til å glemme: Du og jeg, Yosef - vi er familie vi, vet du. We're stuck. Jeg kan komme til deg og sove over der uten at du er der, jeg kan besøke moren din uten at du er der, og slik skal det være resten av livet. Vi trenger ikke å like hverandre hele tiden, men vi er uansett familie. Og da tenkte jeg; faen, han har jo helt rett, det er slik det er, det er veldig mye kjærlighet!

20 ÅRS VENNSKAP: Tshawe og Yosef møttes første gang i 1992. Foto: Krister Sørbø/VG
20 ÅRS VENNSKAP: Tshawe og Yosef møttes første gang i 1992. Foto: Krister Sørbø/VG

Besøk VG-lista Topp 20-showet på Facebook 

Egentlig har Madcon 20 års jubileum i år. Det var i 1992 hele eventyret startet, da Tshawe flyttet til Tveita og begynte å henge rundt de samme folka som Yosef.

- Der fikk jeg høre at jeg var prikklik en fyr som het Tshawe, og Tshawe hørte det samme om meg. Det var instant click da vi møtte hverandre, sier han.

- Du var massivt til stede da Tshawe vant «Skal vi danse». Har han vært tilsvarende støttende overfor deg i forbindelse med «The Voice»?

- Jaja, han har gitt meg masse feedback på telefon. Men det var likevel rart ikke å ha han ved siden av meg - sitte der i stolen ved siden av giganter som Morten, Sondre og Hanne var merkelig. I starten gjorde det meg veldig usikker, for hvert eneste ord ville falle tilbake på meg, ikke på Tshawe og meg. Jeg måtte stå alene for første gang. Men det tok et kvarter, det, så var det i boks, sier Yosef.

Ved siden av dommerjobben i «The Voice» har Yosef sammen med Tshawe allerede rukket å komme godt i gang med neste års engelskspråklige album, lagd videoer og opptrådt hyppig ved siden av å gi ut blodferske «CONtakt» - duoens første på morsmålet.

Les VGs anmeldelse av den nye plata 

- Er det én ting vi skal ha, så er det at vi er hardtarbeidende folk. Egentlig tror jeg ikke folk helt forstår hvor mye jobb som skal til for å holde oss oppe på dette nivået og hvilken innsats som ligger bak. Og det kan jeg si deg med én gang - akkurat Madcon er det Tshawe er aller mest proff på i livet sitt, sier Yosef, som innrømmer at hans egen punktlighet også skyldes det faktum at han nå er småbarnsfar.

- Kanskje en idé for Tshawe også da - å få barn?

- Hehe, han sier stadig til meg når jeg sitter med guttungen på fanget: Jeg har aldri sett deg så glad og lykkelig, Yosef. Men fy faen så glad jeg er for at det ikke er meg!

PS! Madcon opptrer på gratiskonserten VG-lista på Rådhusplassen førstkommende fredag.

Disse opptrer også:
B.o.B (US)
Labrinth (UK)
Mods
Alina Deverscki (S)
Lars Vaular & Sondre Lerche
Timbuktu (S)
Madcon
Bertine Zetlitz
Vinni
Elvira Nikolaisen
Karpe Diem
Donkeyboy
Martin Halla
Sirkus Eliassen
Gabrielle
Oslo Ess
MayK
Tooji
Samsaya
A-lee feat Elisabeth Carew
Alexandra Joner
Tone Damli
Eric Saade
Christopher (DK)
Stella Mwangi

Mer om VG-lista Topp 20 her 

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS 

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK 

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk