Hovedinnhold

Kompiskamp om a-ha-millionen

KIDS OG RAP: Casiokids eller Lars Vaular stikker av med en million kroner. Her er de avbildet på henholdsvis Roskilde og Hovefestivalen. Foto: Gøran Bohlin/Petter Emil Wikøren/VG
KIDS OG RAP: Casiokids eller Lars Vaular stikker av med en million kroner. Her er de avbildet på henholdsvis Roskilde og Hovefestivalen. Foto: Gøran Bohlin/Petter Emil Wikøren/VG
ROSKILDE/OSLO (VG) Dersom Casiokids vinner a-ha-stipendet på en million kroner på onsdag, snyter de kompisen Lars Vaular for det samme beløpet.

Denne saken handler om:

- Det er rart å knive med en god venn, og i utgangspunktet virker det også litt merkelig å skulle konkurrere i musikk. Men samtidig er dette et utrolig sjenerøst tiltak fra a-ha, sier casiokid Ketil Endresen når VG møter ham og bandet på Roskilde.

STEM PÅ DIN FAVORITT HER!

Slaget om den siste a-ha-millionen står nemlig mellom de to, når de står på scenen på VG-listen Topp 20-showet i hjembyen Bergen onsdag. Til daglig er de nære venner, kolleger og deler dessuten management.

Hyggelig

Lars Vaular mener i utgangspunktet det er tåpelig å konkurrere i musikk. Duellen med tjommiene i Casiokids om den siste a-ha-millionen, karakteriserer Vaular likevel som en «hyggelig, liten tvekamp».

VG Nett-leser:
«Det oser kreativitet av Lars Vaular»
Si din mening!

- Og det er greit å vite at millionen i så fall går til noen som fortjener den, for det gjør Casiokids, mener Lars Vaular.

- Dine egne vinnersjanser da?

VG Nett-leser:
«Casiokids er fantastiske»
Si din mening!

- Jeg har vel egentlig ingen forhåpninger og tenker ikke så mye på det.

- Jeg er beæret over å bli nominert, men noe mer enn det er det egentlig ikke å gjøre, sier han.

Plate

- Hva ville du brukt millionen til?

- Ny plate! kommer det kontant.

Casiokids, som foruten Endresen består av Einar Olsson, Fredrik Øgreid Vogsborg, Kjetil Bjøreid Aabø og Matias Monsen, skapte tidligere i måneden topp stemning i lokal Roskilde-bar, og i løpet av fjoråret gjorde de hele 172 konserter i atten land.

- Bare i år er vi oppe i 70 konserter.

- Det er fryktelig gøy, men det sier seg selv at det kun blir sporadisk tid til å jobbe med nye sanger, konstaterer Ketil Endresen.

Følg Rampelys på Facebook

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk