Hovedinnhold

Klare for «VG-lista Topp 20» på Rådhusplassen

STJERNELAG: Tone Damli Aaberge, Bjørn Johan Muri, Magdi Omar Ytreeide Abdelmagvid, Chiag Patel, Aleksander With, Christian Ingebrigtsen, Ingrid Olava og Tshawe Baqwa skal alle opptre på VG-lista-showet. Foto: Trond Solberg
STJERNELAG: Tone Damli Aaberge, Bjørn Johan Muri, Magdi Omar Ytreeide Abdelmagvid, Chiag Patel, Aleksander With, Christian Ingebrigtsen, Ingrid Olava og Tshawe Baqwa skal alle opptre på VG-lista-showet. Foto: Trond Solberg
(VG Nett) Hva har denne gjengen til felles med The Baseballs og Scissor Sisters? Alle kommer til VG-listeshowet på Rådhusplassen i Oslo den 18. juni.

Denne saken handler om:

AV: Trine Saugestad Hatlen og Eirik Solberg
- Med det beste av norske artister krydret med utenlandske stjerner skaper vi igjen Skandinavias største folkearrangement, med rundt 100 000 mennesker på Rådhusplassen, sier PR- og sponsorsjef Thomas Christiansen i VG.

Les alt om VG-Lista Topp 20 her

I går samlet VG et stjernegalleri av norske artister til foto-shoot og en sommerprat, nettopp på Rådhusplassen. Karpe Diem gikk denne uken til topps på VGs albumliste - som første hip hop-gruppe noensinne. Kvelden i forveien vant de dessuten 100 000 kroner i artiststipend.

- Livet er fantastisk nå, jubler Karpes ene halvdel Magdi Ytreeide Abdelmaguid, som forteller at de synes å huske det blir sjette året på rad at de opptrer på Rådhusplassen.

- Vi er jo for veteraner å regne. Det er alltid helt rått, kult å opptre for et helt folkehav av mennesker, sier hans makker Magdi.

Mimrer

Også Christian Ingebrigtsen kan kalle seg Rådhusplassen-veteran. Han, Ben og Mark - som sammen utgjør trioen A1 - opptrådte der allerede i 1999.

- I år blir det en stor markering av midten av et veldig bra år for oss, smiler Ingebrigtsen. I februar kom de på andre plass i den norske Melodi Grand Prix-finalen, rett bak Didrik Solli-Tangen. Nå jobber trioen med nytt album som kommer i oktober.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TIL RÅDHUSPLASSEN: Scissor Sisters kommer til Oslo og VG-lista-showet. Foto: AFP
TIL RÅDHUSPLASSEN: Scissor Sisters kommer til Oslo og VG-lista-showet. Foto: AFP

Tone Damli Aaberge mimrer tilbake til 2005, da hun bare en måned etter Idol-finalen fikk opptre på Rådhusplassen.

- Jeg husker at det var så sinnsykt mye folk der. Alt var så nytt, og det var et skikkelig kick for meg, smiler hun til VGs utsendte.

a-ha-stipend

I år ledes showet av «Eurovision»-Erik Solbakken og Marte Stokstad. Med 699 000 seere foran TV-en og 90 000 publikummere på Rådhusplassen slo fjorårets «VG-lista Topp 20» alle tidligere rekorder.

- Det er jo helt unikt å skape en slik unik folkefest år etter år. Spesielt kult i år, er det at en av artistene går derfra med en million kroner, minner VGs Thomas Christiansen om.

På Rådhusplassen skal nemlig det aller første a-ha-stipendet deles ut. To foreløpig hemmelige, norske artister møtes til duell - så er det opp til publikummet å avgjøre hvem av de to som fortjener en million kroner til videreutvikling av karrieren.

Hvem de åtte finalistene er, vil bli offentliggjort i VG uken etter Eurovision-finalen.

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYSFORSIDEN

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk