Hovedinnhold

Tone hyret Elden: Vil stoppe rykteflom

Blogger Christian Burmeister slettet innlegg etter advokat-mail

STOPPET INNLEGG: Tone Damli (24) har hyret advokat John Christian Elden for å stoppe negative kommentarer på nett og sosiale medier. Foto: Frode Hansen/Mattis Sandblad
STOPPET INNLEGG: Tone Damli (24) har hyret advokat John Christian Elden for å stoppe negative kommentarer på nett og sosiale medier. Foto: Frode Hansen/Mattis Sandblad
(VG Nett) Tone Damli og Aqua-vokalist Lene Nystrøm har kontaktet John Christian Elden for å få stoppet nettrykter.

Denne saken handler om:

Etter bruddet med Aksel Hennie (37) og Tone Damli (24) har det florert med negative kommentarer på nett og sosiale medier. Nå bekrefter advokat John Christian Elden at Tone har hyret ham for å få stoppet rykteflommen.

Aqua-vokalist Lene Nystrøm (39) har også kontaktet Elden, melder Nettavisen.

- Lene Nystrøm og Tone Damli Aaberge har tatt kontakt med meg på hver sin kant for å få stanset en blogg som omhandler en rekke kjendiser. De synes flere blogginnlegg er for drøye. Og det har de helt rett i, sier Elden.

Bloggeren Christian Burmeister har nå fjernet innlegget på nettsiden sin.

- Nå har mannen bak dette slettet innlegget, og vi vurderer om vi skal gjøre noe videre. Man kan ikke fremsette sånne påstander uten å bli straffet, sier John Christian Elden til VG.

BLOGGER: Christian Burmeister kom med en rekke påstander som han beklaget og slettet etter at Elden tok kontakt. Foto: Trond Solberg, VG
BLOGGER: Christian Burmeister kom med en rekke påstander som han beklaget og slettet etter at Elden tok kontakt. Foto: Trond Solberg, VG


- Kan ikke sitte og se på

- Når man driver en blogg, så må man forholde seg til de reglene det innebærer. Det å å spre usanne rykter og tro at det er greit, kan vi ikke sitte å se på, sier David Eriksen, Tone Damli Aaberges manager til VG.

Elden kaller omtalen på nett rystende og straffbar.

- Det er fortsatt sånn at vi har et privatliv her i Norge. Det er ikke sånn at man kan legge ut hva som helst om privatpersoner, sier han.

- Kommer du til å ta kontakt med andre som publiserer rykter også?

- Ja, jeg kommer til å gå gjennom det som måtte ligge ute. Det er uholdbart å legge ut slike påstander.

Fjernet blogginnlegget

Det var bloggen til Christian Burmeister som gjorde at Elden reagerte. Burmeister sendte en mail til advokaten etter 15 minutter der han beklaget innholdet, og like etterpå fjernet han innlegget.

«Du er vet du er for sent ute når Advokat Johan Elden og Tone Damli kom hit før deg. Skjerpings!», skriver han på bloggen sin.

VG har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med Burmeister på både epost, sms og telefon uten å lykkes.

Lene Nystrøms manager, Ole Fr. Jonsbråten har følgende kommentar til saken:

- Det kan jo enkelt sagt virke som denne stakkaren ikke helt har visst hva han har holdt på med, eller snarere begitt seg ut på. Men som alltid når usanne, krenkende og manipulerende rykter eller bilder fremkommer i forskjellige uansvarlige websamfunn eller digitale medier, tar vi det svært alvorlig og ettergår grundig. Registerer nå at blogginnlegget er fjernet og henviser også denne gang til vår faste advokat John Christian Elden for hva angår sakens videre gang.

Fått stor oppmerksomhet

Mandag avslørte VG at Tone og Aksel går hver til sitt etter tre og et halvt år sammen.

Bruddet har fått svært stor oppmerksomhet, og har ført til en flom av innlegg på sosiale medier.

- Denne saken viser utfordringene for de etablerte mediene når folk reagerer på sosiale medier. Der finnes det ikke noe redaktøransvar, sier kommunikasjonsrådgiver Hans Christian Vadseth i First House.

Han mener at totalsummen av omtalen, særlig når trøkket er så stort i sosiale medier, kan være et problem.

- Dette er to høyprofilerte mennesker som gjennom yrkesutøvelsen lever store deler av livet sitt i det offentlige rom. Når de slutter å være kjærester, er dette legitimt å omtale. Men totalsummen kan bli et problem for de dette gjelder, sier Vadseth.

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk