Hovedinnhold

Lars Lillo-Stenberg: Personlig seier å skrive låten

MINNEKONSERT: DeLioos spilte en egenkomponert låt for å hedre 22. juli-ofrene på Rådhusplassen. Foto: Scanpix
MINNEKONSERT: DeLioos spilte en egenkomponert låt for å hedre 22. juli-ofrene på Rådhusplassen. Foto: Scanpix
Oslo (NTB): Frontmann Lars Lillo-Stenberg i deLillos beklager det hvis noen fikk ødelagt sin minnemarkering 22. juli av låten «Vi ser dere nå». Samtidig forsvarer han retten til å skrive sanger slik han vil skrive dem.

Denne saken handler om:

Da deLillos framførte «Vi ser dere nå» under minnekonserten på Rådhusplassen søndag, kom reaksjoner som «upassende», «brutal» og «altfor direkte» via Twitter, skriver NTB.

Utøya-overlevende og tidligere nestleder i Volda/Ørsta AUF, Øyvind Osdal Runde (19), fortalte også til Dagbladet at han ikke synes låten passet inn i programmet.

- Teksten var rett og slett litt upassende, sa han.

DeLillos-frontfigur Lars Lillo Stenberg forklarer låten slik:

- DeLillos og jeg har i alle disse 25 årene vi har laget sanger, tatt tak i ting som skjer oss i livet. Hvis jeg ikke skulle satt meg ned og skrevet en tekst om denne hendelsen, ville det vært litt feil. Da ville gjerningsmannen også ha seiret litt over meg, sier Lars Lillo-Stenberg til NRK.

Låten starter med følgende linjer: «Han sprengte en bombe og dro til en øy / Der skjøt han ned unger som om det var gøy / Han sa det var grusomt, men at han var nødt / Selv om det var brysomt, så smilte han støtt.»

Låten ble skrevet i august i fjor, et par uker etter terrorangrepene. Lillo-Stenberg forteller at han ikke har fått negative reaksjoner på teksten, verken da den sto på trykk i Dagbladet i fjor eller fra sentrale personer i AUF og etterlatte som han har snakket med.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk