Hovedinnhold

St. Thomas helgendyrkes i England

Han er kanskje ingen helgen ennå, men et aldri så lite under er i ferd med å åpenbare seg for St. Thomas i Storbritannia - hvor aviser og magasiner faller pladask for postbudet fra Tøyen.
Det lille Oslo-selskapet Racing Junior er i ferd med å skyte gullfuglen med Thomas Hansen.

Lisensavtalen med det hippe plateselskapet City Slang ser nå ut til å bære frukter - i alle fall målt i antall spaltemillimeter i britisk medier.

Verdens største musikkavis, New Musical Express, har sett St. Thomas på klubben Borderline i London og skriver at de slett ikke er sikre på hvorvidt nordmannen er ironisk med overlegg, eller om han tilfeldigvis er et geni.

- Briljant

New Musical Express skriver at St. Thomas tryller frem briljante poplåter ut av ingenting, og at låten «Cornerman» - som for øvrig lå lenge på VG-lista i fjor sommer - kan bli et moderne popmirakel.

Avisen The Observer er ikke snauere og kårer like godt «I'm Coming Home» til ukens album. Hansen trenger neppe å jobbe som postbud med det første, tipper anmelderen Neil Spencer, som på 80-tallet var redaktør for nevnte New Musical Express.

Radiostasjonen XFM/Rough Trade, som er kjent for å oppdage og eksponere nye artister for en uhyre trendy lyttergruppe, mener også at St. Thomas har levert det beste albumet denne uken.

Dessuten er det et faktum at St. Thomas-albumet er plassert på lyttestasjonene til Virgin Mega Store på Oxford Street.

Konsertturne

Viktige blader som Mojo, The Face, Time Out og Q Magazine hyller også de skakke og country-infiserte låtene til St. Thomas. Time Out bruker Neil Young og Lambchop som referanser i sin anmeldelse.

Avisene Daily Telegraph, The Mirror, The Guardian og The Independent slutter seg til hyllestkoret. En av dem hevder at Borderline-seansen til St. Thomas er den beste konserten i London siden White Stripes gjestet byen.

Samtidig smir City Slang mens jernet er varmt, med en maratontur med konserter i Sverige, Storbritannia, Norge, Danmark, Tyskland, Belgia, Østerrike, Sveits, Italia, Spania og Frankrike - som går uavbrutt fra begynnelsen av februar og ut april.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk