Hovedinnhold

Stem på din favoritt til Årets hit

NOMINERTE: Gabrielle (øverst fra venstre), Stella Mwangi, Plumbo, Admiral P og Erik og Kriss. Foto: VG/Scanpix
NOMINERTE: Gabrielle (øverst fra venstre), Stella Mwangi, Plumbo, Admiral P og Erik og Kriss. Foto: VG/Scanpix
Gabrielle Leithaug ba innstendig om å bli oppringt og fikk en av årets store norske hit-singler. Nå kan hun også stikke av med Spellemannpris for Årets hit.

Denne saken handler om:

Konkurransen er likevel skarp. Både Plumbo, Erik og Kriss, Stella Mwangi og Admiral P har i løpet av året forlystet det norske folk med slitesterke sanger.

Hvem som vinner, kan du avgjøre på SMS. Send ditt alternativ til 2424. Eksempel: «Hit A».

Gabrielle - «Ring meg»: Send HIT A til 2424
Admiral P - «Snakke litt»: Send HIT B til 2424
Plumbo - «Møkkamann»: Send HIT C til 2424
Erik & Kriss - «Ølbriller»: Send HIT D til 2424
Stella Mwangi - «Haba haba»: Send HIT E til 2424

IPHONE-BRUKER? STEM PÅ DIN FAVORITT HER! 

- Kjempekjekt å bli satt pris på i en slik sammenheng! Dette er jo første single fra et album som ennå ikke har kommet ut, sier Gabrielle Leithaug som virkelig har skapt en av årets store, positive landeplager med «Ring meg».

Fredag bikket også videoen til hitlåten over to millioner seere på YouTube.

Lite hit-fokusert

Hele syv uker fikk den helt på toppen av VG-lista, samtidig som låten er den mest streamede norske sangen på WiMP i 2010. Tidligere i høst kom oppfølgersinglen «Bordet», og en tredje single er ventet på nyåret. Selv sier Gabrielle at hun aldri forestilte seg at «Ring meg» skulle bli en så stor hit.

- Nei, jeg sitter ikke og tenker slik. Jeg er egentlig veldig lite hit-fokusert, og dette var en sang som bare kom til meg og som ser ut til å ha nådd et ekstremt bredt publikum.

- Kommer det fremdeles slengbemerkninger rundt låtens etter hvert desperate natur?

- Det er vel noe jeg har bedt om selv ved å skrive en slik sang... Men jeg kan forstå at folk synes den er morsom - jeg er takknemlig for at folk bryr seg!

Fikk synge litt

I 2011 kunne Philip Boardman alias Admiral P notere seg 18 uker på VG-lista, landeplagestatus og offentlig erklærte fans i kronprinsfamilien.

- Da jeg hadde laget sangen var det mange som sa at den kom til å slå an. Men jeg hadde ikke trodd at det skulle bli som dette. Det har vært et hektisk år, hvor jeg har jobbet masse og sett mange nye steder, forteller P.

Årets Melodi Grand Prix-vinner Stella Mwangi, vant i motsetning til fjorårets seierherre i samme konkurranse det platekjøpende publikums gunst og toppet VG-lista i fire strake uker.

- «Haba haba» ga meg nøkkelen til døren jeg banket på i så mange år. Gjennom den sangen har jeg fått leve dette året som en superstjerne. Dritgøy, mener Mwangi.

Milliontall

Kristoffer Tømmerbakke og Erik Mortvedt utgjør duoen Erik og Kriss. De to har etter hvert en lang hitrekke å vise til, men «Ølbriller» er et nytt nivåe også for dem: 25 uker på VG-lista og hele 3,2 millioner visninger på YouTube.

- Utrolig gøy! Vi føler nå at vi har nådd enda et mål, og Spellemann er en klubb vi kanskje ikke helt hadde sett for oss å bli en del av, sier Tømmerbakke.

«Møkkamann» av Vestfold-bandet Plumbo kom ut i 2010, men tok først av i 2011.

- Verken singelen eller albumet ble særlig mye promotert, men «Møkkamann» har åpenbart spredt seg via internett, samtidig som vi jo er mye ute og spiller. Det ser ut til at «Møkkamann» apellerer til alle fra to år og opp til åtti, sier vokalist Lars Erik Blokkhus.

Alle som stemmer på Årets Hit deltar i trekningen av to gratisbilletter til årets Spellemann-show i Folke teatret 14. januar. Inkludert er også etterfesten etter at livesendingen på NRK1 er over, samt overnatting på Clarion Collection Hotel.(NB! 20 års aldersgrense). Eventuell reise til Oslo må bekostes selv.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk