Hovedinnhold

Metalartist vil ha flere kirkebranner

(VG Nett) Artisten «Gaahl» i blackmetalbandet Gorgoroth sier i en TV-dokumentar at det burde vært flere kirkebranner.

Denne saken handler om:

TRUER: Slik presenterer satanistvokalisten «Gaahl» seg på bandets hjemmesider. Foto: PROMOBILDER Foto:
TRUER: Slik presenterer satanistvokalisten «Gaahl» seg på bandets hjemmesider. Foto: PROMOBILDER Foto:

Det er i den kanadiske filmen «Metal - a headbangers journey», som ble vist på Lydverket på NRK1 onsdag, at artisten fra Sunnfjord i Sogn og Fjordane kommer med de oppsiktsvekkende uttalelsene.

- Jeg støtter selvsagt kirkebrenning hundre prosent. Det burde vært mye mer kirkebrenning, og det vil det også bli i fremtiden, svarer «Gaahl» da han blir spurt om hva han synes om kirkebrannene i Norge på 90-tallet.

- Mener alvor

I etterkant av programmet har sunnfjordingen understreket overfor Bergens Tidende at han mener alvor, og at dette ikke bare er sagt for å sjokkere.

Bergensbandet Gorgoroth er nominert til årets Spellemannspris.
Biskop i Bjørgvin Ole D. Hagesæther reagerer både på uttalelsene og at bendet er spellemannsnominert.

- Er dette med kirkebranner sagt på alvor, så er det skikkelig alvorlig. Det har vi jo erfaring for, sier han til Bergens Tidende, og legger til at han undrer seg over at de som nominerer til Spellemannsprisen kan se helt bort i fra basale, grunnleggende moralske krav.

Voldsdømt

Ifølge BT skal politiet i Bergen nå gjøre visse undersøkelser i forbindelse med uttalelsene til «Gaahl». I filmen forteller han også at Satan er det viktigste i bandets musikk.

For rundt to år siden ble artisten dømt til 14 måneder i fengsel for å ha

mishandlet en mann og truet med å drikke blodet hans.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk