Hovedinnhold

Snoop Dogg utestengt fra Norge i to år

TOLLTATT: Snoop Dogg ble tatt i tollen sist han var i Oslo. Nå er han utestengt fra landet. Foto: Ap
TOLLTATT: Snoop Dogg ble tatt i tollen sist han var i Oslo. Nå er han utestengt fra landet. Foto: Ap
Hip-hop-stjernen Calvin Cordozar Broadus Jr., bedre kjent som «Snoop Dogg», er nektet innreise i Norge i to år etter narkotikabeslaget i Kristiansand i juni.

Tollerne fant åtte gram marihuana på superstjernen da han ankom Kjevik lufthavn Kristiansand i forbindelse med Hovefestivalen på Tromøya utenfor Arendal, i tillegg til valuta til en verdi av 227.000 kroner. Bøtene ble på til sammen 52.000 kroner, som 40-åringen vedtok på stedet.

Artistens norske advokat Holger Hagesæther bekrefter overfor Dagbladet at Utlendingsdirektoratet har fattet et utvisningsvedtak som utestenger Snoop Dogg fra Norge i to år fremover.

- Artisten og hans apparat har kommet fram til at de kan leve med beslutningen. De respekterer vedtaket og vil ikke påklage det, sier advokaten.

Utvisningsvedtaket får imidlertid ingenting å si for superstjernen i andre europeiske land.

- UDI var enige med oss i at det ville vært uforholdsmessig med tanke på denne lovovertredelsen. Artisten har et stort apparat rundt seg, så å ikke få utøve yrket sitt i noen av Schengen-landene hadde gått ut over veldig mange mennesker, sier advokaten til avisa.

På kant med loven

Snoop Dogg har vært i klammeri med loven også tidligere. Senest i januar i år ble han tatt med marihuana om bord i turnébussen i Texas.

Australia og Storbritannia har tidligere nektet ham innreise på grunn av bråk og hans kriminelle forhistorie.

I 2007 ble han arrestert i Stockholm på grunn av dopbruk, han har vært arrestert i USA for ulovlig våpeninnehav og narkotikainnehav.

Den alvorligste anklagen mot ham ble fremmet i 1993. Da ble han siktet for medvirkning til drap. Snoop skal ha kjørt bilen som drapsskuddene ble avfyrt fra. Han ble senere frikjent.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk