Hovedinnhold

Slettemark: - Omer klarer ikke utnytte Jackson-effekten

Slakter «Skavlan»-opptreden: - Dårlig miming

BÅNN I BHATTI: Asbjørn Slettemark er alt annet enn imponert over låten, salget og opptredenen til Omer Michael Bhatti. Foto: Janne Møller Hansen, Jan Johannesen / VG.
BÅNN I BHATTI: Asbjørn Slettemark er alt annet enn imponert over låten, salget og opptredenen til Omer Michael Bhatti. Foto: Janne Møller Hansen, Jan Johannesen / VG.
(VG Nett) Lydverkets Asbjørn Slettemark gir både låten og «Skavlan»-opptredenen til Omer Bhatti (25) totalslakt.

NRK-profilen er alt annet enn overrasket over at salget av «All Around The World» ikke har tatt av.

Tirsdag ligger debutsingelen til Jackson-vennen på en 10. plass på iTunes, bak blant andre Erik og Kriss og Maria Haukaas.

- Det er ingen overraskelse for meg. Jeg har hørt låten et par ganger, og det er rett og slett en veldig svak låt. Han er ikke spesielt god til å rappe, og det er litt kjedelig produksjon, sier musikkekspert og programlede Asbjørn Slettemark i Lydverket til VG Nett.

Har ikke troen

Låten hadde en foreløpig topp på iTunes-listen på fredag, da den nådde en 7. plass samme dag som Omer Bhatti og Michael Jacksons niese Genevieve var på «Skavlan» og fremførte singelen.

Les også: Ingen «Skavlan-effekt» for Omer 

Omer Bhattis plateselskap Universal tror salget kan ta seg opp med mer radiospilling, men Slettemark har ikke tro på at det vil skje.

På direkte spørsmål fra VG Nett om han tror låten vil klatre på listene framover er svaret kontant «nei».

NÆRE VENNER: Omer Bhatti forlater et hotell i Tunis sammen med Michael Jackson i oktober 1998. Foto: Scanpix
NÆRE VENNER: Omer Bhatti forlater et hotell i Tunis sammen med Michael Jackson i oktober 1998. Foto: Scanpix

- Låten er ikke god nok, det er et helt midt på treet poplåt, andre artister har mer å by på. Du får en viss oppmerksomhet med den Jackson-historien, men når den har skaffet oppmerksomhet må låten ta over, og det har den ikke klart, utdyper Slettemark.

- Tafatt opptreden

- 7. plass etter å ha blitt eksponert på «Skavlan» - hvor bra eller hvor dårlig er det?

- Opptreden og opptreden, miming er vel det rette ordet. 7. plass etter en så profilert opptreden er ikke bra nok. Man kunne forventet bedre. En er blitt så vant til at artister som opptrer i Norge gir skikkelig live-opptredener, både hos oss i Lydverket og på Skavlan. Man forventer i hvert fall singback. Her var det dårlig miming. Det holder ikke i 2011. Jeg synes det var en tafatt opptreden, sier Slettemark.

Kjell Petter Askersrud, strategisk markedsfører i Universal Norge, avviser overfor VG Nett at Omer Bhatti mimet på «Skavlan».

POPHÅP: Omer Bhatti på VG-lista i sommer. Foto: Espen Braata, VG.
POPHÅP: Omer Bhatti på VG-lista i sommer. Foto: Espen Braata, VG.

- Det var ikke miming, og han som musikkekspert burde kanskje vite det, og vite at «Skavlan» ikke tillater miming. Men hva han mener om hvordan ting skal være eller ikke være, får stå for hans regning, sier han.

Fikk fire

VGs musikkekspert Thomas Talseth ga låten en firer da han anmeldte den i forrige uke.

- Jeg synes ikke «All Around The World» er så ille, men som jeg påpekte i min anmeldelse låter den som veldig mye annet. Du kan nok si at låten og vokalprestasjonen understreker hvorfor Bhatti har fått internasjonal platekontrakt, og det er ikke på grunn av hans låter og vokalprestasjoner, sier han.

Slettemark mener imidlertid man må gi låten et par uker til før man kaster endelig dom, men gir likevel uttrykk for at starten er urovekkende for Bhatti.

- De har gått høyt ut, med blant annet «Skavlan»-lansering, så man kunne forventet at låten hadde bitt hardere fra seg, sier han.

Les flere musikksaker på vg.no/rampelys .

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk