Hovedinnhold

Skal synge Bachs «Air» i Londons storstue

Men først feiret Jan Werner ettårsdagen med kjæresten

Den 15. november står Jan Werner Danielsen (straks 27) på scenen i Londons Royal Albert Hall.
- En gammel drøm, innrømmer Jan Werner selv.

Sist lørdag sang han «Air» på NRK1s «LørdDan» slik at et blodkar i øyet sprakk. Det var trolig verdt det, for mandag morgen solgte han ytterligere tusen billetter på et par timer til sin kommende juleturné med Benedicte Adrian.

- Så nå ler vi hele veien til banken... Nei da, men det er deilig endelig å få utløp for noe jeg har tenkt på i mange år, nemlig å gjøre «Air», sier han.

«Air» er selvfølgelig med på Jan Werners første plate på seks år, «Singer Of Songs».

Utsolgt

«Air» er også - sammen med Loreena McKennitts «Courtyard Lullaby» - sangen han skal fremføre i et utsolgt Royal Albert Hall, der han skal opptre sammen med den svenske verdensstjernen Robert Wells. Koblingen med crossover-fenomenet Wells kan Jan Werner takke sin tidligere duettpartner og venninne, Elisabeth Andreassen, for.

- Bettan jaget Wells rundt med spørsmål om han hadde hørt verdens beste sanger - hun er jo veldig objektiv om meg, da! Men hun fikk overtalt Wells til å høre meg. Slik startet det, sier Jan Werner, som gleder seg stort til Royal Albert Hall.

- Det er ikke noe man gjør hver dag. Jeg sang i Carnegie Hall for fem år siden. Dette blir kanskje enda større enn det, sier han. «Singer Of Songs» er - ikke uventet - preget av ballader. For det er balladesanger Jan Werner er.

- Ingen tvil om det. Det er det jeg kan, og jeg tror jeg kan akkurat det bedre enn de fleste.

Det er en svær plate hvor det symfoniske elementet går igjen, sier Jan Werner, som ikke lenger er like opptatt av hva andre synes om nettopp det.

- Jeg er mye sikrere nå. Jeg tror vel egentlig ikke jeg ble voksen før i fjor, jeg! Tidligere hadde jeg ikke den samme grunnmuren. Jeg var redd for å si noe galt, redd for at folk ikke skulle like meg, eller bli provosert av meg. Nå er jeg der jeg vil være. Dette er meg, sier han om platen.

Dersom Jan Werner ble voksen først i fjor, kan det for øvrig ha noe med kjærlighet å gjøre. Da VG møter ham, vil han gjerne videre så snart som mulig. Hjem.

Personlig sang

For han har ettårsdag i dag, sier han. For et forhold som har betydd så mye for Jan Werner at han på platen har skrevet en sang til vedkommende, «I Smile When I'm Dreaming».

- Ja, det er en personlig låt, skrevet spesielt for en person som betyr veldig, veldig mye for meg. Jeg gikk til Magne Furuholmen - som har skrevet melodien sammen med Kjetil Bjerkestrand. Han spurte hva jeg ønsket å synge om. Om et menneske som jeg er fryktelig glad i, svarte jeg. Slik kom den i stand, sier Jan Werner.

- Og dette mennesket har vel et navn?

- Ja, sier Jan Werner. Og smiler. Taust.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk