Hovedinnhold

Moby fordømmer Saddam-henrettelsen

STØTTER OBAMA: Super-DJen Moby er blant superstjernene som støtter Obama. Foto: Lizette Kabré
STØTTER OBAMA: Super-DJen Moby er blant superstjernene som støtter Obama. Foto: Lizette Kabré
(VG Nett) Moby (41) blogger om henrettelsen av Iraks tidligere president.

Denne saken handler om:

Den amerikanske dance-artisten Moby, som egentlig heter Richard Melville Hall, er en svært ivrig blogger. Nå har han publisert et nytt innlegg i bloggen sin om henrettelsen av Saddam Hussein, melder nettsiden Dotmusic.

- Saddam Hussein var en slem mann, en tyrann og en despot. Men jeg vet ikke om å feire hans død setter personene som gjør dette i et særlig godt lys, skriver Moby.

Her kan du lese Mobys blogg!(VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne sider)

Overrasket over kristne

Han fordømmer også bruken av dødsstraff og setter spørsmålstegn ved at kristne mennesker støtter slike dommer.

- Jeg synes det er spesielt merkelig at kristne er for dødsstraff, og blir spesielt overrasket når de feirer en henrettelse. Jesus sa vel egentlig noe sånt som «elsk dine fiender» og «jeg vil ha nåde, ikke offer».

- Å henrette en skyldig person kan nok mette noens voldelige tørste etter blod, men som vi alle lærte i første klasse «two wrongs don't make a right», skriver han.

Gav seg selv internett-forbud

Moby er en av de mest aktive artist-bloggerne, og han har allerede postet tre nye innlegg i 2007. Tidligere har han også markert seg meg flere negative innlegg om krigen i Irak.

For en tid tilbake ga Moby seg selv seks måneders internett-fri, ettersom han følte at blogging, e-post og internettsurfing tok opp for mye av tiden hans.

DU kan også blogge!Opprett din egen VG Nett-blogg her!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk