Hovedinnhold

Rundet av med gull og platina

Gull, gull, gull og platina! Det regnet heder og ære over artistene i Bergens sommersol da VG-lista Topp 20 avsluttet sin sommerturné foran 6000 fans.


SE BILDENE FRA BERGEN HER!
De svenske ungpikene Peaches med Isabelle (13) og Tåve (10) fikk både gull og platina for «Rosa helikopter» - årets sommerhit i Norge.

- Vi er ute på et eventyr, sier Tåves pappa, Morten, til VG. I Sverige er duoen mer eller mindre ukjent.

Maria Mena (16) fikk velfortjent gull for sitt debutalbum.

- Tårene trillet. De bare kom. Jeg har ikke ord, sier en lykkelig Maria.

Hun ante ingenting om gullplaten. Manager Rune Lem hadde den innpakket på flyet på vei til Bergen, men han sa til Maria at det var en røkelaks han hadde med til en slektning. Laksen var altså gullplaten.

Gull ble det også til Galaxee fra Haugesund for «Lullaby».

60 000 mennesker har fulgt VG-lista Topp 20 live på årets sommerturne´ fra den ble innledet på Rådhusplassen i Oslo 22. juni til den ble avsluttet i Bergen i går kveld.

- Dette er nesten Beatles-tilstander sier Rune Lem, manager for Maria Mena.

Superkjendiser

Et trofast team på 15 personer har stått som crew for VGs seks sommershow. Ukentlig har 200 000 lyttere fulgt de direktesendte showene på NRKs P3 og mPetre. 42 artister har opptrådt i de seks showene, noen av dem flere ganger.

- Vi har hatt oppholdsvær hele tiden. Howard, JayPea og Vegard er blitt superkjendiser. Dette har vært stedet der norske og utenlandske artister har kunnet vise seg frem, sier VGs informasjonssjef Thomas Christiansen.

I går kveld var fjorårets programleder HC Andersen på besøk. Han fikk dele ut gullheder til Maria Mena.

- Vi tror det var ca. 6000 mennesker på Torgalmenningen. Alt gikk veldig bra for seg, sier vaktsjef ved Hordaland politidistrikt, Osvald Nordvik.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk