Hovedinnhold

Roxette skylder millionbeløp

MEGASUKSESS: Roxette var en internasjonal suksess på 80- og 90-tallet. Her er Marie Fredriksson og Per Gessle på en konsert i Tyskland tidligere i år. Foto: Reuters
MEGASUKSESS: Roxette var en internasjonal suksess på 80- og 90-tallet. Her er Marie Fredriksson og Per Gessle på en konsert i Tyskland tidligere i år. Foto: Reuters
(VG Nett) Per Gessle og Marie Fredriksson må betale 4,5 millioner kroner til svenske skattemyndigheter.

Skattemyndighetene mener Roxette skal ha innlevert uriktige skatteopplysninger etter verdensturneen i 1994 og 1995.

Inntektene ble betalt til artistenes felles produksjonsselskap i stedet som lønn til artistene. Per Gessle og Marie Fredriksson skal derfor ikke ha vært skattepliktige, ifølge Svenska Dagbladet.

Tapte i høysterett

Men skattemyndighetene i Sverige mener pengene er å anse som lønn, siden Gessle og Fredriksson kunne disponere pengene via sitt selskap. De krever 2,3 millioner fra Gessle og 2,2 millioner fra Fredriksson.

Roxette-medlemmene har prøvd saken i de ulike rettsinstansene i Sverige, men etter tapet i høyesterett må de nå mest sannsynlig tilbakebetale hele beløpet på 4,5 millioner kroner.

Megasuksess

Roxette var i sin tid en megasuksess. Duoen toppet Bilboard-listen i USA. Internasjonalt er det kun ABBA som har solgt flere plater av svenske artister.

Etter at Roxette ble lagt på is, har Gessle livnært seg som soloartist. Dessuten blåste han liv i bandet Gyllene Tider, som hadde en heidundrende gjenforeningsturné i 2004.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk