Hovedinnhold

Tent Thomas hjem til sine egne

Publikum: Ca. 2000 Sted: Roskildes blå telt Publikum: Ca. 2000

Denne saken handler om:

St. Thomas kom hjem til sine egne i går ettermiddag. Selv på dansk jord.
St. Thomas kom hjem til sine egne i går ettermiddag. Selv på dansk jord.
I det hele tatt er Thomas Hansen ingen helt vanlig artist. Hans luner har tidligere ført ham inn i krangel både med bandmedlemmer og publikum. På Roskilde i går var han imidlertid i særdeles godt humør og takket publikum varmt flere ganger. Ikke engang en gitarstreng som røyk fikk ham ut av likevekt, selv om han ikke hadde med seg ekstrastrenger.

Men det er ikke den tidligere postmannens luner som gjør St. Thomas til en stadig mer populær artist. Han har nemlig en sjelden evne til å lage svært enkle, men likevel iørefallende sanger et sted mellom en dempet Neil Young og en ditto melankolsk Michael Stipe. Ikke minst St. Thomas' stemme bærer ekko av begge disse artistene.

Scenesettingen på en St. Thomas-konsert er som alltid hyperenkel, med en trommis som tidvis høres ut som om han ikke gidder å slå på skinnet, og en fiolinist som gjerne drar en sår solo mens Thomas selv utfører merkelige dansebevegelser på scenekanten. Det er mildt sagt sjarmerende aparte til tider - også med tanke på at St. Thomas drar sin sedvanlige pressekritikk på et knotete engelsk, men fornøyelig og underholdende. Når man i tillegg har et så takknemlig publikum som nordmenn på Roskilde, kan det sjelden gå galt. Postmannen leverte i går også, for å si det sånn!

STEIN ØSTBØ

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk