Hovedinnhold

Rocke-fest med Prudence-Åge og Terje

PRUDENCE: På scenen igjen, f.v. Åge Aleksandersen,Kjell Ove «Nille» Riseth, Kåre Skevik jr, Johan Tangen og Terje Tysland. Foto: Øyvind Nordahl Næss/VG
PRUDENCE: På scenen igjen, f.v. Åge Aleksandersen,Kjell Ove «Nille» Riseth, Kåre Skevik jr, Johan Tangen og Terje Tysland. Foto: Øyvind Nordahl Næss/VG
For tretti år var det slutt for Prudence, bandet der Åge Aleksandersen og Terje Tysland sloss så blodet rant. Fredag var bandet samlet som stjernene da opplevelse og rockesenteret Rock City ble åpnet i Namsos.

Nøyaktig klokken 11.11, den 11.11.11 var det hele i gang. Stein Ingebrigtsen, Chand, D.D.E og flere var med, men foran scenen var det tydelig at namdalingene ventet på Prudence's gjenforening.

- Veldig artig, var både Åge og Terje sin kommentar etter showet.

Om Rock City sier Åge at det viser at det er veldig mye bra folk i Namsos, som har hatt en god ide. Og de har fått til noe som er fantastisk.

Nektet på livstid

For Rock City skal ikke bare være et museum med konsertsal. Det skal også være et ressurssenter for profesjonell musikk.

Senteret er planlagt med tanke på å kunne tilby nye utdanningsretninger basert på for rockesektoren. Alt er samlokalisert med senteret er også byens nye hotell.

- Litt spesielt å være stjerne når nytt hotell åpnes, Terje? Du var jo nektet for livstid på gamle Grand Hotell i Namsos.

- He, he. Det var kanskje på tide at det ble et nytt hotell i byen, så får jeg servering jeg også, sier Terje.

- Norsk kulturarv

På åpningskvelden er det full konsert med gamle Prudence - en konsert som ble utsolgt i løpet av minutter. Og under åpningsshowet slo de to Prudence-låtene godt an.

En instrumental og til sist «North in the country».
Den offisielle åpningen av Rock City ble foretatt av kulturminister Anniken Huitfeldt.

- Namsos forvalter en viktig del av norsk kulturarv. På tross av jantelov og klasseforskjeller, har Namsos blitt et musikalsk eldorado. Dette er en gave fra rockerne i byen til Namsos, sa Huitfeldt i sin åpningstale.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk