Hovedinnhold

Erik og Kriss: - Verdens flotteste trøstepremie

Team Erik og Kriss vist fram på Green Days hjemmeside

SANG SUPERGRUPPAS LÅT: Erik og Kriss, her sammen med koret sitt, fikk hakeslipp da de så at Green Day (t.h.) hadde postet korets TV-opptak på sin hjemmeside. Foto: TV 2/Thomas Reisæter og Warner
SANG SUPERGRUPPAS LÅT: Erik og Kriss, her sammen med koret sitt, fikk hakeslipp da de så at Green Day (t.h.) hadde postet korets TV-opptak på sin hjemmeside. Foto: TV 2/Thomas Reisæter og Warner
(VG Nett) Rappeduoen og gjengen røk ut av «Korslaget» med Green Day-låten. Nå får de trøst av det amerikanske punkbandet.

Denne saken handler om:

- Dette er en opptur midt i nedturen, sier Kriss til VG Nett om det faktum at Green Day har postet YouTube-klippet med «Korslaget»-fremføringen av låten «21 Guns» på sin offisielle hjemmeside.

Se koret på supergruppas hjemmeside 

- Det var en jente i koret som oppdaget det, og jeg fikk sjokk først. Jeg tenkte at det umulig kunne stemme. Det er ikke hver dag Green Day gjør sånt som dette. De maser ikke akkurat på oss, ler Kriss, som beskriver overraskelsen som «verdens beste trøstepremie».

- Sykt svært

Makker Erik samtykker: - Det er kjempegøy for oss og utrolig kult for de andre i koret. For dem er det sykt svært. Med tanke på hvor mange personer som fremfører «Green Day»-låter i utallige talentshow påTV verden over, så er det utrolig moro at de valgte å poste nettopp vår versjon, sier Erik.

Prisbelønte Green Day, som kommer fra California, har siden oppstarten i 1987 solgt over 80 millioner plater verden over.
Hvorfor rockerne har valgt å promotere den norske «Korslaget»-versjonen på sin nettside, er uvisst.

- Vi aner ikke, kanskje Norge er eksotisk for dem? sier Erik og Kriss.

- Plagsomt mye tid

Bærumsgutta, som heter Erik Mortvedt og Kristoffer Tømmerbakke, var fryktelig skuffet da de røk ut av TV-konkurransen i semifinalen fredag .

- Vi har hatt plagsomt mye ledig tid etterpå. Korslaget var jo en heltidsjobb i tillegg til albumpromo og alt annet, sier Kriss til VG Nett.

- Plutselig er det ingen korøvelser og kostymeprøvinger. Jeg har faktisk aldri sovet så mye noensinne som etter at vi røk ut av «Korslaget», legger han til.

Skal synge i finalen

Rapperne har ikke sett de andre i koret siden fredag, men i morgen skal alle samles for å øve en siste gang før fredagens finale. Selv om det er Team Thom (Thom Hell) og Team Lisa (Lisa Stokke) som skal kjempe om seier, dukker alle de hjemsendte korene opp i finalen for å fremføre fellesnummer.

- Onsdag blir den siste vemodige korøvelsen. Vi har jo blitt så bortskjemt av å henge sammen med så mange gode venner, sier Erik og Kriss om kormedlemmene, og forsikrer at de kommer til å holde kontakt med hele gjengen fremover.

- Vi tror også at flere av dem har en strålende fremtid som artister. I tillegg har vi lært mye av hver og en av dem, som vi vil dra nytte av videre, sier Bærums-duoen.

Hvem tror du vinner «Korslaget»? Bli tilhenger av Rampelys på Facebook og si din mening. 

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk