Hovedinnhold

Legger ned Norsktoppen

Musikkjendiser reagerer

KRISE: Vidar Lønn Arnesen og Elisabeth Andreassen er ikke fornøyde med at P1 legger ned Norsktoppen. Foto: NRK/Knut Erik Knudsen
KRISE: Vidar Lønn Arnesen og Elisabeth Andreassen er ikke fornøyde med at P1 legger ned Norsktoppen. Foto: NRK/Knut Erik Knudsen
NRK kutter ut Norsktoppen fra nyttår. Etter 35 år blir et av P1s mest populære og profilerte radioprogram historie. Artist-Norge er i opprør.

Denne saken handler om:

- Dette er helt krise, sier Elisabeth Andreassen.

Vidar Lønn-Arnesen har vært programleder for Norsktoppen i en årrekke:

Torsdag fikk Lønn-Arnesen den triste beskjeden fra NRK at programmet han leder synger på siste verset.

- Norsktoppen har i alle år vært en viktig program for norske artister og låtskrivere, både nye og etablerte. Mange norske artister kan takke Norsktoppen for sin popularitet, sier programlederen.

En rekke artister VG har snakket med reagerer kraftig på nyheten:

- Det er utrolig at de vil legge ned Norsktoppen, som har så mange lyttere, sier Jørn Hoel.

DDE-låtskriver Frode Viken mener NRK med dette svikter det norske språket:

- Det er trist at alt som har med morsmålet vårt å gjøre er på vikende front! Det er skuffende at de som mottar lønn av lisenspengene bruker den på å totalsvikte det norske språket, sier Viken.

- NRK har som mål å ha 40 prosent norsk musikk, og 60 prosent utenlandsk. Det er helt feil. Prosentsatsen burde vært omvendt. Norsk musikk lever og utvikler seg. Men det eneste NRK-ledelsen nå velger å prioritere, er popmusikken. Jeg skjønner ikke argumentasjonen at Norsktoppen har utspilt sin rolle. Det eneste programmet som etter nyttår har norsk musikk i sentrum, blir «Norsk på norsk», sier Lønn-Arnesen, som i ettermiddag leder ukens Norsktoppen.

P1s musikksjef Per Ole Hagen forsvarer avgjørelsen:

- Vi har kommet til at Norsktoppen ikke har samme funksjon nå som før. Denne typen listeprogram er på vei til å utspille sin rolle, sier Hagen.

Han vil ikke si noe om hva skal erstatte Norsktoppen og Kanskje på Norsktoppen.

Les hele saken i lørdagens VG!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk