Hovedinnhold

Slash trengte ikke overtales av Quart

ROYAL CHRISTIANIA (VG Nett) Neste års første headliner lover store overraskelser til Quartfestivalen 2009.

Denne saken handler om:

Den tidligere Guns 'N Roses-gitaristen ble presentert på en pressekonferanse i Oslo onsdag. Gitaristen kom rett fra London, der han deltok på «Marshall Classic Rock Roll of Honour Awards» for to dager siden.

Quart-ledelsen var tydelig stolte over å kunne fortelle det massive presseoppbudet om hvem som skal lokke publikum til Kristiansand neste sommer, selv om det lå i kortene at det var Slash som ville bli presentert - etter at han ble observert da han landet på Gardermoen i natt.

Les også:Her er Quarts første headliner

- Jeg skal spille en eksklusiv konsert i Norge neste sommer. Da kommer jeg til å invitere med meg flere venner som blir med på konserten, sa Slash under pressekonferansen.

Der levde han opp til sitt rock and roll-image. Røykeloven tok han ikke høytydelig, der han nøt en sigarett i sofaen i kongesuiten på Royal Christiania Hotell - iført rød t-skjorte, solbriller og sin karakteristiske flosshatt.

Trengte ikke overtales
- Hvordan overtalte Tom (Zutaut, journ.anm.) deg til å komme til Norge neste år?

- Han trengte egentlig ikke overtale meg. Tom bare fortalte meg om hva det dreide seg om, og jeg sa at jeg gjerne ville gjøre det, svarte Slash på spørsmål fra VG Nett.

- Hva er forventningene dine?

- Bare å ha en fet konsert foran et fantastisk publikum.

- Hva hadde du hørt om Quart på forhånd?

- De har bare fortalt meg om hva de gjør neste år, og det er å bringe mange forskjellige artister sammen. Og det er det konserten min neste år handler om. Forskjellige mennesker som spiller sammen, svarte 43-åringen, som sammen med Velvet Revolver måtte avlyse den planlagte konserten på Quartfestivalen i fjor.

- Blir det noen overraskelser neste år?

- Det blir i hvert fall én stor overraskelse.

Forhandler om betaling

Hvor mye Slash får betalt for å stille opp på Quart neste år ville han heller ikke opplyse om. Quart-investor Arild Buli har tidligere fortalt at festivalen er klare til å bruke mellom 30-40 millioner kroner på artister.

- Jeg får ikke noe for å være her i dag, svarte Slash på spørsmål fra VG Nett, og la til at de fortsatt forhandler om betaling.

I oktober ble Guns 'N Roses tidligere platedirektør Tom Zutaut hentet inn for å booke band for Quarten, sammen med tidligere The Doors-manager Bill Siddons.

Zutaut har tidligere jobbet tett med Guns 'N Roses, og Quart har formodentlig nytt godt av hans vennskap til Slash. Men i forkant av pressekonferansen ble det likevel gitt klar beskjed om at Slash ikke kom til å svare på noen spørsmål om Guns 'N Roses.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk