Hovedinnhold

Postbud med adresse Europa

Thomas Hansen (25), alias St. Thomas, går med posten i Oslo for å overleve økonomisk. Det kan fort endre seg når han nå skal turnere hele Europa.
Av STEIN ØSTBØ og MORTEN BENDIKSEN (foto)

- Jeg har en drøm som gjør at det er lettere å stå opp om morran, sier Thomas.

Den drømmen består av å leve av musikken han lager, slik at postbud-jobben kan sies opp, iallfall for et par år.

- Jeg vet at min neste plate er enda sterkere enn debuten. Derfor kjenner jeg meg trygg for en god stund fremover, sier Thomas Hansen, som debuterte i fjor med den skranglete og lavmælte «Mysterious Walks» på den lille, men kreative Racing Junior-labelen.

Akustisk bølge

Platen fikk usedvanlig gode tilbakemeldinger i undergrunnen og resten av norsk platebransje - senest under by:Larm i Tromsø sist helg. I løpet av våren ventes også anmeldelser fra alle de største britiske musikkmagasinene, som fra før har tatt helt av når det gjelder den nye akustiske bølgen a' la Kings Of Convenience. Uttrykksmessig er St. Thomas slett ikke fjernt fra den bergenske suksessduoen.

I helgen spiller St. Thomas i Sverige før turen går til Danmark, England, Tyskland, Spania, Italia, Nederland og Belgia. Ikke dårlig for en Oslo-gutt som først for drøyt fire år siden kjøpte seg gitar, da Elliot Smith tok herredømme over hans kreative verden.

- Jeg kan bare de enkle grepene ennå, men det er melodien som betyr alt for meg, sier Thomas.

Hans tidligere gruppe, Emily Lang, er en saga blott. Nå dreier alt seg om St. Thomas, og noe han må forholde seg til også i fremtiden, er den stemmemessige sammenligningen med Neil Young.

- Den referansen dukker stadig opp, og jeg kan jo høre selv at det ligner, også. Faren min spilte veldig mye «Harvest» og «After The Gold Rush» da jeg var yngre, men det er Elliot Smith som har inspirert meg mest.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk