Hovedinnhold

Musikkvideoinnspilling endte i dramatikk:

Popstjernen Maya Vik falt av hest - fikk ryggbrudd

(VG Nett) Maya Vik (31) var litt for ivrig da hun satte seg på hesteryggen for å spille inn videoen til låten «Oslo Knows». Sangeren falt av hesten i galopp.

I musikkvideoen, som i dag har eksklusiv permiere på VGTV, ser vi Vik i aksjon som sprang- og dressurrytter. Men popartisten er slett ingen rytter. 31-åringen hadde bare vært på en ukes intensivt ridekurs før videoinnspillingen i Lier utenfor Oslo første uken i desember.

VGTV: SE PREMIERE PÅ MUSIKKVIDEOEN 

- Jeg ble rett og slett for ivrig. Det som skjedde, var ene og alene min feil. Hesten var liten, og jeg syntes jeg var kjempeflink. Jeg fikk galoppere første timen, noe jeg skjønte ikke alle fikk lov til, så jeg ble overmodig. Men jeg hadde ikke balansen inne, og da jeg mistet den ene stigbøylen, klarte jeg ikke å holde meg fast, forklarer Vik til VG Nett.

- Fryktelig vondt

Popstjernen, også kjent fra bandene Montée og Furia, gikk i bakken med et smell og pådro seg et kompresjonsbrudd.

- Jeg tenkte «Å nei! Fy f...» da jeg landet. Det gjorde fryktelig vondt. Jeg har hatt prolaps i ryggen før og har brukt et par år på å bli frisk av det. Men jeg skjønte ikke at det var brudd da jeg falt. Jeg trosset smertene og satte meg opp på hesten igjen, selv om hele kroppen protesterte. Hver gang jeg kom i utakt med hesten, gjorde det vanvittig vondt, forteller sangeren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

RIR MED RYGGBRUDD: Her rir Maya Vik (31) med store smerter etter fallet. Foto: Oslo Records
RIR MED RYGGBRUDD: Her rir Maya Vik (31) med store smerter etter fallet. Foto: Oslo Records


Falt igjen

Også dagen etter falt Vik av hesten, denne gangen mer kontrollert.

- Jeg klarte å flate ut i fallet, så jeg fikk ikke mer vondt enn jeg allerede hadde. Men jeg burde skjønt at med min prolapshistorie, var det veldig dumt å ri i utgangspunktet.

Først etter ytterligere to dager med videoinnspilling på hesteryggen, gikk Vik til legen. Hun følte seg nummen i begge bena og hadde store smerter. Røntgenundersøkelsene viste at det var brudd i ryggen.

GLAD I HEST: Maya har lyst på egen hestefarm, men tror ikke ryggen tåler flere fall fra hesteryggen. Foto: Pål Laukli
GLAD I HEST: Maya har lyst på egen hestefarm, men tror ikke ryggen tåler flere fall fra hesteryggen. Foto: Pål Laukli

- Føler meg som en 80-åring

Nå har Vik lagt bak seg fire uker med fysioterapi, hvile, behandling og trening.

- Jeg har alltid trent mye, men nå føler jeg meg som en 80-åring i kroppen. Pilates-ballen er blitt min verste fiende og beste venn. Det føles som jeg er med i «Trim for eldre», ler Vik, som klarer å se det humoristiske i situasjonen nå.

- Man må jo ofre noe for kunsten. Og ja, jeg kan le av det nå. Men første uken var helt fryktelig. Jeg bare lå på sofaen. Nå går det bedre, men jeg må planlegge dagene nøye og ikke presse meg, forklarer den kritikerroste 31-åringen, også kjent som et av Norges størte kvinnelige stilikon.

SOLOAKTUELL: Maya Vik (31), her på et bilde fra oktober, er kjent fra bandene Montée og Furia. Nå er hun turnéklar med solomateriale. Foto: Jørgen Braastad
SOLOAKTUELL: Maya Vik (31), her på et bilde fra oktober, er kjent fra bandene Montée og Furia. Nå er hun turnéklar med solomateriale. Foto: Jørgen Braastad

Ligger og synger

- Når jeg jobber i studio nå, så må jeg ligge på gulvet og synge for å la ryggen hvile, sier Vik, som om halvannen uke skal opptre i Tyskland. Deretter blir det norgesturné med repertoar fra debutplata «Château Faux-Coupe », som ble lansert i fjor høst. by:Larm i Oslo står også på programmet.

- Blir det mer ridning på deg?

- Jeg vet at det er utrolig dumt av meg å ri igjen. Men jeg har lyst. Jeg har alltid hatt en drøm om å ha en egen hestefarm, men nå har det ønsket forsvunnet litt ut i det blå..., svarer Vik.

- Uansett er jeg veldig fornøyd med musikkvideoen. I ettertid tør jeg påstå at resultatet var verdt det som skjedde. Videoregissør Pål Laukli og jeg ønsket å ha en sportsaktivitet med litt action. Det fikk vi. Men jeg lover å være mer forsiktig i neste video, sier Vik, som ikke har tatt med fallet i musikkvideoen.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS 

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK 

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk